Afscheid van moodle.net, welkom MoodleNet!

Al eerder schreven wij hier over MoodleNet het nieuwe open social media platform voor opleiders. De eerste focus van MoodleNet was het maken van een platform waar gezamenlijk gewerkt kan worden aan collecties van open content. MoodleNet wil echter ook de plek worden waar kennis en voorbeelden gedeeld worden en van elkaar geleerd wordt om zo de kwaliteit van opleiden te verbeteren.

Het delen van Moodle specifieke voorbeelden en materiaal gebeurde tot nu toe via een aparte site: moodle.net. Deze site wordt per augustus 2019 afgesloten en de inhoud wordt gearchiveerd.

Wat heeft dit voor gevolgen?
Als je eerder cursussen deelde op moodle.net via instellingen in jouw eigen Moodle site kan dat niet meer.

Hoe ga ik in de toekomst cursussen en content delen met de community?
Moodle 3.8, welke uitkomt in november 2019, zal een standaard uitbreiding krijgen met een MoodleNet plugin die gebruikers in staat stelt om content vanuit MoodleNet te importeren in hun Moodle cursussen. De plugin komt ook beschikbaar voor alle nog ondersteunde Moodle versies.

Het delen van content vanuit jouw eigen Moodle site naar MoodleNet staat gepland voor de volgende fase en zou in Moodle 3.9 (mei 2020) beschikbaar moeten komen.

Ik ben sitebeheerder, moet ik iets doen nu moodle.net gaat sluiten?
Als je momenteel inhoud van jouw site deelt via moodle.net zou je die instellingen het beste kunnen wijzigen. Moodle heeft een speciale documentatie pagina gemaakt genaamd ‘Sunsetting moodle.net‘ waar je kunt lezen wat je moet doen. Zegt moodle.net je niets dan deel je op dit moment waarschijnlijk niets en is geen actie nodig.

Kan ik de inhoud van moodle.net straks nog ergens vinden?
De huidige inhoud zal in de loop van het jaar beschikbaar komen via archive.moodle.net. Je moet dan denken aan voorbeelden van competentie raamwerken die je er kon downloaden, voorbeelden van gebruikersrondleidingen (user tours) en ook praktische voorbeelden van de database activiteit.

Wij volgen de ontwikkelingen en komende releases en houden je op de hoogte hoe het delen van materiaal vanaf Moodle 3.8 gaat werken.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees