Gebruik Moodle toetsvragen in je content

De Moodle toets activiteit kent veel mogelijkheden en instellingen waardoor je toetsvragen op veel manieren aan cursisten kan presenteren. 1 poging of meerdere, geen of veel feedback etc. De gemaakte toetsvragen konden tot nu toe echter alleen gebruikt worden binnen de context van een toets activiteit (met uitzondering van de plugin Active Quiz).

Met de plugin ‘Insert Question‘ krijg je nu de mogelijkheid om toetsvragen uit de vragenpool te gebruiken in je content. Denk aan een stuk theorie wat getoond wordt in een Moodle boekmodule of een andere pagina waaronder je nu een vraag kunt tonen. Feitelijk kun je vragen nu overal invoegen waar je de beschikking hebt over de Moodle editor. De plugin is na installatie te vinden tussen de filters.

De plugin werkt het beste samen met een andere plugin ‘Question‘ die je een extra knop geeft in de Atto editor. Het voordeel van deze knop is dat je de code voor invoegen niet hoeft te weten maar alleen een tekst voor een knop hoeft in te voeren en het ID van de quizvraag.

Hoe werkt de plugin?

  1. Maak je vragen in de vragenpool zoals je gewend bent
  2. Bepaal welke vraag je wil invoegen in je content
  3. Roep vanuit de vragenpool een voorbeeld op van de vraag
  4. In de URL die je ziet is het eerste ID het ID van die vraag
  5. Ga naar de pagina waar je de vraag wil invoegen en klik op de Atto knop
  6. Voeg een tekst voor een knop in die getoond zal worden
  7. Voer het ID in wat je onder 4 hebt gevonden en bewaar de wijzigingen

Hoe wordt de vraag getoond?
Op de plaats waar je de code hebt toegevoegd toont een knop met de tekst die je hebt ingevoerd. Afhankelijk van de gekozen setting toont de vraag ingebed of in een popup. De vraag toont met een [Controleer] knop en geeft direct feedback en het juiste antwoord. Feitelijk het gedrag wat je krijgt wanneer je de vraag in een toets zou gebruiken met de modus ‘Onmiddellijke feedback’. Dit lijkt voor zover ik heb kunnen nagaan niet instelbaar te zijn.

Het ID uit de vragenpool wordt versleuteld bij gebruik zodat cursisten niet zomaar de URL of code kunnen wijzigen om andere vragen op te roepen. De plugin werkt het beste met eenvoudige vraagtypes en niet met geavanceerdere types zoals drag en drop. De plugins zijn verkrijgbaar vanaf Moodle 3.1.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees