Avetica, Moodle Premium Partner

Vooruitblik Moodle 3.4: promotie gebruik Mobile app

  • Moodle tips
  • >
  • Vooruitblik Moodle 3.4: promotie gebruik Mobile app

In onze serie vooruitblikken naar Moodle 3.4 vandaag iets meer over het stimuleren van het gebruik van de Moodle Mobile app. Moodle schrijft dat het leren via mobile devices een steeds belangrijkere plek inneemt in het hele landschap. Men wil gebruikers van een normale Moodle site dan ook heel graag wijzen op het feit dat heel veel zaken ook via de app te bereiken zijn. Om dit te bereiken komen er in Moodle 3.4 een drietal zaken bij.

  • Een hint voor gebruikers die hun profiel pagina bezoeken die zegt dat ze ook via de app kunnen inloggen. De hint zal alleen getoond worden indien het gebruik van de app voor de site is ingesteld.
  • Een waarschuwing voor beheerders op de ‘meldingen’ pagina die hen stimuleert om ‘mobiele webservices‘ in te schakelen indien dat nog niet het geval is. Deze services maken het werken met de app voor die site mogelijk.
  • Promotie in de footer van de pagina. In veel Moodle thema’s is in de footer al een link te vinden naar de Moodle documentatie site. In standaard Moodle thema’s komt hier een promotielink bij ‘Get Moodle on your Mobile’.

In onze artikelen lees je meer over de mogelijkheden van de Moodle mobile app.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?