In dit tweede artikel over Moodle 3.3 kijken we naar een volgende functionaliteit die in Moodle 3.3 beschikbaar komt.
Font Awesome integratie
Misschien goed om eerst uit te leggen wat Font Awesome is. Font Awesome is een awesome font! Awesome wil zeggen ‘geweldig’ en font is een ‘lettertype’. Oftewel een geweldig lettertype. Leuk om te weten maar wat kan ik daarmee in Moodle?
Het lettertype Font Awesome is feitelijk een hele reeks van iconen die je middels een stukje code in je site kunt opnemen. Doordat Moodle dit nu integreert kun je dus gebruik gaan maken van deze grote set aan iconen. Ook de meeste iconen die Moodle zelf gebruikt zijn vanaf 3.3 Font Awesome iconen. Je kunt het alvast bekijken en uitproberen op prototype.moodle.net/fontawesome.
Het grote voordeel is dat de iconen super scherp, een zeer goed contrast hebben en schaalbaar zijn. Wil je bijvoorbeeld de zogenaamde graduation cap invoegen dan doe je dat straks door onderstaande code in te voeren.
Ook zijn grote, kleur en eventuele beweging mee te geven. Met de code “fa fa-cog fa-spin” krijg je een draaiend tandwiel. Een volledig overzicht van de gehele set van iconen vind je op de Font Awesome website.
Binnen een aantal projecten maken wij al gebruik van Font Awesome waarmee we bijvoorbeeld een eigen navigatie bouwen. Hieronder een tweetal voorbeelden.
Peter werkt sinds 2008 met Moodle. Sinds 2011 in de rol van Moodle consultant bij Avetica. In deze rol begeleidt hij de implementatie van grotere Moodle projecten. Het trainen van nieuwe Moodle gebruikers is één van de aspecten die hij daarin het leukst vindt. Peter is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn gedegen kennis van alle mogelijkheden die Moodle heeft. Peter schrijft zeer regelmatig blogs op deze site. Hij verdiept zich daarvoor in alles wat er in de community gebeurt en welke interessante plugins er verschijnen.
Sinds 2008 heeft Peter alle Nederlandstalige MoodleMoots bijgewoond. Ook was hij aanwezig op alle Global MoodleMoots alsmede enkele in het Verenigd Koninkrijk die gezien worden als voorloper van de Global MoodleMoots.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.