Al eerder schreven we hier over H5P een plugin voor Moodle om content mee te maken. Omdat we er erg enthousiast over zijn en er dit jaar dus ook regelmatig artikelen over zullen schrijven geef ik graag iets meer uitleg over wat H5P is.
H5P staat voor HTML5 Package. HTML5 is de standaard techniek waarmee websites gemaakt worden. Het is een responsive techniek wat betekent dat een pagina mee schaalt afhankelijk van het apparaat waar je de pagina mee bekijkt. Kijk je op een tablet dan zal de pagina er anders uitzien dan op PC met groot scherm.
De package is het geheel wat H5P biedt en bestaat uit een groot aantal content types die je met H5P kunt maken. Je moet daarbij denken aan een interactieve quiz, presentatie met interactie, oefeningen met hotspots etc. Kijk vooral eens naar alle voorbeelden die je op de H5P website kunt vinden.
Met H5P als plugin krijg je een scala aan extra mogelijkheden om in Moodle rijke content te maken. Je kunt de H5P content types inzetten als losse elementen in een cursus of invoegen in bijvoorbeeld een Moodle boek module.
H5P sluit zo mooi aan bij Moodle omdat het ook een open source tool is. Je kunt er dus gratis gebruik van maken en het integreert feilloos. Ook werd mij recent duidelijk dat hun aanpak erg op die van Moodle lijkt. Ik kreeg namelijk heel snel antwoord op een vraag die ik op hun forum stelde over de 3.2 versie van de plugin. Men blijkt hier mee bezig te zijn en ook kun je de voortgang volgen via een tool die erg veel lijkt op het (bug)tracking systeem van Moodle. Goede nieuws is dat de 3.1 versie van de plugin met een kleine aanpassing werkt in 3.2. De aanpassing die je nu nog zelf moet doen zal verwerkt worden in de 3.2 versie van de plugin die naar verwachting in de loop van januari verschijnt.
25 januari organiseren wij weer een ‘Workshop Interactieve content met H5P in Moodle’ waar je leert werken met deze tool. Kijk voor het programma en de kosten bij onze evenementen. Wil je de workshop liever incompany organiseren dan is dat ook mogelijk en kun je altijd contact met ons opnemen.
Peter werkt sinds 2008 met Moodle. Sinds 2011 in de rol van Moodle consultant bij Avetica. In deze rol begeleidt hij de implementatie van grotere Moodle projecten. Het trainen van nieuwe Moodle gebruikers is één van de aspecten die hij daarin het leukst vindt. Peter is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn gedegen kennis van alle mogelijkheden die Moodle heeft. Peter schrijft zeer regelmatig blogs op deze site. Hij verdiept zich daarvoor in alles wat er in de community gebeurt en welke interessante plugins er verschijnen.
Sinds 2008 heeft Peter alle Nederlandstalige MoodleMoots bijgewoond. Ook was hij aanwezig op alle Global MoodleMoots alsmede enkele in het Verenigd Koninkrijk die gezien worden als voorloper van de Global MoodleMoots.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.