Om de scroll of death binnen Moodle te voorkomen, zijn er verschillende oplossingen. Daarover gaat deze serie blogs.
Vandaag zoom ik in op het volgende: een aantal cursusontwikkelaars heeft de neiging om veel content te publiceren in webpagina’s. En dan wordt voor elk onderwerp een webpagina aangemaakt met tekst, afbeeldingen en soms een video. Het is een makkelijk manier om snel content te publiceren en alle webpagina’s onder elkaar ziet er toch overzichtelijk uit? Dat de cursuspagina’s wel erg lang en juist onoverzichtelijk wordt, wordt blijkbaar vergeten.
Waarom wordt de boekmodule niet vaker gebruikt? Met deze module zet je een aantal webpagina’s achter elkaar en dan kan je er doorheen bladeren, net zoals een boek. Je kan ook hoofstukken en paragrafen toevoegen.
Op deze manier kan je content veel meer tonen als één geheel en omdat elke pagina van de boekmodule een unieke url heeft, kan je altijd nog rechtstreeks linken naar de betreffende pagina uit het boek. Ook heb je altijd de inhoudsopgave altijd beschikbaar.
Nog nooit met de boekmodule gewerkt? Met onderstaande video ben je binnen drie minuten op de hoogte hoe makkelijk deze module werkt.
Arnout is meer dan alleen de directeur van Avetica; hij is een echte Moodlelaar. Zijn passie voor digitaal leren en zijn drive om organisaties te helpen groeien, zijn de drijfveren achter zijn werk. Arnout is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn pragmatische aanpak en zijn vermogen om complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.
Hij heeft alle Nederlandstalige MoodleMoots bezocht die sinds 2005 werden georganiseerd waar hij ook vaak zijn kennis deelde. Door zijn familie wordt hij vaak ‘Mister Moodle’ genoemd.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.