Goed nieuws voor de fans van LTI! Afgelopen 2 juni 2016 is er een nieuwe versie gelanceerd van Wikiwijs Maken. Daarmee kan je nu toetsen en oefeningen via het LTI-protocol delen en beschikbaar maken in je eigen ELO. En Moodle ondersteunt al sinds 2011 LTI (zie de module ‘Externe Tool‘) en daarmee zie je ook dat deze ELO voorop blijft lopen qua functionaliteit.
Voor diegene die Wikiwijs Maken niet kennen, hierbij een beschrijving zoals zij die zelf geven:
Wikiwijs Maken is een webdienst voor leerkrachten om zelfstandig of samen met collega’s lesmateriaal te maken. Lesmateriaal kan geupload worden en bestaande lesmaterialen kunnen worden gecombineerd tot een nieuw geheel, een arrangement.
Het leuke aan werken met LTI is dat de content op Wikiwijs blijft staan. Je start middels een LTI-link de content op, ook al komt die vanaf een andere server. Geen gedoe meer met updates en laatste versies. Geen downloaden meer in IMS of ander format en uploaden in je eigen ELO. Gewoon de juiste URL, secret key en titel invullen en klaar ben je. Heeft de leerling de toets afgerond, dan komt het cijfer automatisch terug in je eigen ELO.
Werkte je voorheen met QTI, dan moet je weten dat via LTI je minder gedetailleerde gegevens terug krijgt.
Lees meer over het afspelen van toetsen via LTI.
Arnout is meer dan alleen de directeur van Avetica; hij is een echte Moodlelaar. Zijn passie voor digitaal leren en zijn drive om organisaties te helpen groeien, zijn de drijfveren achter zijn werk. Arnout is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn pragmatische aanpak en zijn vermogen om complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.
Hij heeft alle Nederlandstalige MoodleMoots bezocht die sinds 2005 werden georganiseerd waar hij ook vaak zijn kennis deelde. Door zijn familie wordt hij vaak ‘Mister Moodle’ genoemd.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.