Online én offline SCORM afspelen in nieuwe Moodle Mobile

  • Moodle tips
  • >
  • Online én offline SCORM afspelen in nieuwe Moodle Mobile

no-wifi.jpgGisteren is een nieuwe versie uitgekomen van Moodle Mobile en het meest opvallende nieuws is dat je met versie 2.8 van de officiële Moodle app nu ook SCORM modules kan afspelen (alleen SCORM 1.2 overigens). Uiteraard online, maar ook als je offline bent! De app registreert alle voortgangsinformatie inclusief behaalde resultaten en voltooiingen en synchroniseert deze als je weer online gaat.

Dit biedt mogelijkheden voor bedrijven die medewerkers willen opleiden waar er geen of slechte internetverbindingen zijn. Op 10 km hoogte verder leren als stewardess, midden in de woestijn als militair, of ergens op zee op een olieplatform. Maar denk ook aan scholen in ontwikkelingslanden of als je in de trein zit, waar de internetverbinding regelmatig instabiel en beperkt qua bandbreedte zijn.

Een mooie ontwikkeling is dit, zeker voor betere acceptatie van de Moodle app binnen bedrijven. Het enige waarvoor je moet zorgen is dat je SCORM modules niet (meer) met Flash ontwikkeld worden, want dat is/blijft een probleem op de iPad. HTML5 is de nieuwe standaard.

Moodle_mobile_scorm-example.jpg

Moodle Mobile uitproberen? Zie hier de downloadlinks voor de verschillende besturingssystemen.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees