PE-online integratie

De uitdaging

Aanbieders van medische modules zijn verplicht om de behaalde punten van de zorgverleners te registeren bij PE-online. Dit registratiesysteem van Xaurum wordt landelijk gebruikt om het proces van kwaliteitsborging te beheren, met als doel om de permanente educatie van de professional inzichtelijk te krijgen en te houden.

De uitdaging is voor de aanbieder om alle gegevens van de zorgverleners te verkrijgen, te administreren en in te voeren bij PE-online of GAIA. Dit intensieve administratieve proces is de aanleiding geweest voor Avetica om een effectieve oplossing te ontwikkelen.

Hoe werkt PE-online integratie met Moodle?

PE-online integratie Moodle

De integratie van PE-online is door Avetica ontwikkeld als een extra plugin in Moodle. De zorgverlener kan zelf in de cursus haar eigen registratienummer invoeren van de eigen beroepsorganisatie. Hiervoor maken we gebruik van de plugin Mijn accreditatie. Na voltooiing van de cursus worden de PE-punten automatisch doorgestuurd aan PE-online.

Wat moet de aanbieder nog doen? De aanbieder van de medische modules bepaalt per Moodle cursus het aantal punten en voert de unieke registratiecode en de begin/einddata in.

In de plugin zit ook een zoekfunctie om snel bij vragen van zorgverleners te zoeken op registratienummer. Tevens kan de Moodle beheerders de logs bekijken van de verwerkte en nog niet verwerkte puntenregistratie.

Meer weten?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden van de integratie van PE-online in Moodle te bespreken.