Als u inmiddels werkt met Moodle 3.5 heeft u mogelijk een mail ontvangen met de titel “Nieuw inzicht voor ‘Systeem’: Geen lesgeven” met daarin de tekst “Het systeem heeft enkele inzichten voor jou gegenereerd”.
Op zich fijn nieuwe inzichten maar wat moet je met deze mail?
Vanaf Moodle 3.5 is de Analytics tool (Sitebeheer / Analytics) standaard aanwezig en ook ingeschakeld. Deze tool is het resultaat van het Inspire project en geeft de mogelijkheid om Learning Analytics te genereren vanuit je Moodle site.
Standaard zijn er twee modellen aanwezig waarvan het model ‘Geen lesgeven’ ingeschakeld staat. Moodle documentatie zegt er het volgende over.
“This model’s insights will inform site managers of which courses with an upcoming start date will not have teaching activity. This is a simple model and it does not use machine learning backend to return predictions. It bases the predictions on assumptions, e.g. there is no teaching if there are no students.”
Vind je de ontvangen mail en dus ook het ‘nieuwe inzicht’ niet nuttig, zet het model dan uit door te gaan naar ‘Sitebeheer / Analytics / Modellen voor analytics’ en kies bij de Acties voor Schakel uit.
Het tweede model wat aanwezig is heet ‘Leerlingen met het risico op opgeven’ (Engels: ‘Students at risk of dropping out’). Over dit model is uitgebreide Moodle documentatie aanwezig en voorspelt feitelijk welke leerlingen in een cursus risico lopen om op te geven. Vanuit het rapport kun je als docent de details van de voorspelling bekijken en eventueel acties uitzetten zoals het sturen van een bericht of de voorspelling voor kennisgeving aannemen.
Peter werkt sinds 2008 met Moodle. Sinds 2011 in de rol van Moodle consultant bij Avetica. In deze rol begeleidt hij de implementatie van grotere Moodle projecten. Het trainen van nieuwe Moodle gebruikers is één van de aspecten die hij daarin het leukst vindt. Peter is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn gedegen kennis van alle mogelijkheden die Moodle heeft. Peter schrijft zeer regelmatig blogs op deze site. Hij verdiept zich daarvoor in alles wat er in de community gebeurt en welke interessante plugins er verschijnen.
Sinds 2008 heeft Peter alle Nederlandstalige MoodleMoots bijgewoond. Ook was hij aanwezig op alle Global MoodleMoots alsmede enkele in het Verenigd Koninkrijk die gezien worden als voorloper van de Global MoodleMoots.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.