Moodle LMS

Moodle LMS is wereldwijd het meest gebruikte open source leermanagementsysteem. De flexibiliteit, de modulaire opbouw en de community plugins bieden cursusontwikkelaars krachtige hulpmiddelen voor het ontwikkelen van een rijke leeromgeving.
Moodle logo

Moodle als Leer­management­systeem (LMS)

Moodle is wereldwijd het meest gebruikte leer­management­systeem (LMS). Dit open source LMS wordt door meer dan honderd miljoen studenten en docenten gebruikt voor het online leren. De software van Moodle wordt onderhouden door Moodle HQ, lokale partners en de sterke Moodle community.

Waarom een Premium Moodle Partner?

Alleen Premium Moodle Partners beschikken over ruim voldoende expertise om uw Moodle site te hosten, te implementeren en u jarenlang goede begeleiding te bieden die nodig is om een succes te maken van uw leeromgeving.

Moodle Partner Service Provider

Waarom is Moodle zo populair?

Flexibel, modulair en open source

De letters van het woord Moodle staan voor Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment. Door de modulaire opbouw kan je Moodle op maat inrichten zodat deze goed aansluit bij de visie, eisen en wensen van jouw organisatie. Voor het gebruik van open source software betaalt u geen licentiekosten wat u een direct kostenvoordeel oplevert.

Krachtige leermodules

De leerpsychologie van Moodle vindt haar oorsprong in het sociaal-constructivisme. De gehele structuur, opbouw en functionaliteit van de leeractiviteiten is opgezet vanuit deze visie op leren. Ook nieuwe vormen van opleiden en onderwijs zoals het nieuwe leren, competentiegericht opleiden, projectgestuurd onderwijs en authentiek leren hebben het sociaal-constructivisme als basis. Gebruik ook de vele plugins uit de Moodle community om een krachtige leeromgeving aan te bieden.

Veilige en sterke community

Moodle hanteert een helder releasebeleid met twee nieuwe versies per jaar en zes updates per jaar. Ook was Moodle als een van de eersten leermanagementsystemen volledig AVG/GDPR-proof. De sterke community helpt Moodle HQ met het melden en doorvoeren van verbeteringen en bugfixes. Daarnaast zijn er vele fora waar gebruikers elkaar helpen. Moodle heeft veel functionaliteit en er zijn veel plugins (>1600) die nog aanvullende functionaliteit bieden.

Welke services biedt Avetica?

Avetica wil u ontzorgen op technisch en onderwijskundig gebied en uw organisatie verder helpen bij het online leren. Daar zijn we experts in. Wij zorgen voor:

  • veilige hosting
  • op maat implementaties & inrichting
  • krachtige didactisch ontwerpen van Moodle cursussen
  • veel kennisoverdracht en training
  • adequaat support


Ook delen we regelmatig onze expertise zodat u Moodle zo goed mogelijk kan inzetten voor uw opleidingsdoeleinden.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 322 andere abonnees