LTI provider.net

Leercontent eenvoudig delen met jouw klanten? Maak gebruik van ltiprovider.net

Wat is LTI?

De afkorting LTI betekent Learning Tools Interoperability. Het is een internationale standaard om leercontent op een veilige en eenvoudige manier te delen met jouw klanten. Jij beheert de leercontent, jouw klanten hebben toegang en de leerresultaten worden uitgewisseld.

Deel gemakkelijk leercontent via LTI

Heb je leercontent die je wilt delen met je klanten, maar beschikt jouw leermanagementsysteem (LMS) niet over de LTI provider? Maak gebruik van onze LTI provider service. Op deze manier deel je heel gemakkelijk een volledige cursus of leercontent zoals SCORM modules, H5P oefeningen en toetsen op een veilige manier met jouw klanten. Avetica heeft sinds 2013 al ruimschoots ervaring opgedaan met LTI. Zo helpen wij klanten die meer dan 40.000 gebruikers per jaar via LTI laten leren.

 

LTI provider Moodle

Snel online

Upload je leercontent, maak de LTI link aan en deel deze met je klant. Voer een test uit en je klant kan aan de slag. Zo houd je controle over je content.

Uitgebreide rapportages

Maak gebruik van een aantal standaard rapporten en verstuur deze geautomatiseerd naar je klanten. Stel je eigen specifieke rapportages op. Met de rapportage-generator is dit in een oogwenk gebeurd.

LTI gecertificeerd en veilig

Wij willen je ontzorgen en met het LTI gecertificeerde LMS kun je je leercontent goed en veilig delen. Jouw leercontent is volledig gescheiden van andere klanten van ltiprovider.net.

LTI gecertificeerd

Wij gebruiken de kracht van Moodle Workplace en dit leermanagementsysteem is LTI gecertificeerd door 1EdTech (voorheen bekend als IMS Global. Je kunt je klanten eenvoudig toegang geven tot de leercontent.

Veelgestelde vragen over LTIprovider.net

De afkorting LTI staat voor Learning Tools Interoperability. Dit is een internationale standaard van 1EdTech (voorheen IMS Global Learning Consortium), dezelfde organisatie die ook SCORM en xAPI als standaard beheert. Met LTI is er een eenvoudige en veilige manier om externe leercontent te integreren in het leermanagementsysteem of juist leercontent aan te bieden.

Je kunt LTI vergelijken met Youtube en Spotify. Als je een video van Youtube wilt tonen op jouw website, dan kan je deze makkelijk embedden. Op deze manier wordt de video getoond op jouw website, maar fysiek staat de video bij Youtube zelf. Hetzelfde geldt voor Spotify: je streamt de muziek naar jouw smartphone of computer, maar de muziek zelf blijft bij Spotify staan. Als het abonnement stopt of de video wordt verwijderd, heb je geen toegang meer tot de content.

 

Om leercontent te integreren in een leermanagementsysteem zijn er twee systemen nodig die met elkaar communiceren, de LTI provider én de LTI consumer. Een voorbeeld om dit duidelijk te maken:

Stel, we hebben een aanbieder van online trainingen genaamd ‘Online Academy’. En we hebben een organisatie genaamd ‘Compagnie’. In het leermanagementsysteem van Online Academy staat alle leercontent en deze wordt ontsloten via een unieke url en secret-key. In het leermanagementsysteem van Compagnie worden deze url en key ingevoerd.

Een medewerker van Compagnie logt in op het eigen leermanagementsysteem en klikt daar op een online training, omdat ze meer wil leren over een bepaald onderwerp. Op dat moment wordt de online training vanuit het leermanagementsysteem van Online Academy getoond aan de medewerker. De online training staat fysiek niet in het leermanagementsysteem van Compagnie maar is wel bereikbaar op deze manier. De resultaten die de medewerker behaalt, worden doorgestuurd naar het leermanagementsysteem van Compagnie.

Het leermanagementsysteem van Online Academy fungeert als LTI provider en het leermanagementsysteem van Compagnie is de LTI consumer.

We hebben deze service voor de volgende doelgroepen gecreëerd:

  1. Organisatie met een eigen leermanagementsysteem dat geen LTI (provider) ondersteunt
  2. E-learningontwikkelaars die hun content willen verkopen en hierop ook controle willen uitvoeren, maar geen eigen leermanagementsysteem hebben

Wij hanteren een eenvoudig prijsmodel. Voor elke nieuwe cursusaanmelding brengen wij € 1,- (exclusief btw) per gebruiker in rekening. Per maand zullen wij deze kosten factureren.

Er zijn eenmalige setupkosten van € 420,- (exclusief btw). Als er supportwerkzaamheden worden uitgevoerd die buiten het Service Level Agreement (SLA) van Avetica vallen, brengen wij die tijd in rekening.

Er moet een overeenkomst tussen beide partijen worden gesloten. Daarna krijg je toegang tot een afgeschermde leeromgeving op ltiprovider.net en kan je aan de slag. 

Wij verplichten een SSL-verbinding tussen beide leermanagementsystemen. Daarnaast moet het ontvangende leermanagementsysteem over de LTI functionaliteit beschikken (bij voorkeur versie LTI 1.3).

Bij een LTI-verbinding worden de volgende gegevens uitgewisseld:

  • voornaam
  • achternaam
  • e-mailadres
  • IP-adres
  • leerresultaten

 

Elke klant krijgt zijn eigen afgeschermde leeromgeving op ltiprovider.net. Op deze manier zijn persoonsgegevens en content AVG-technisch gescheiden van andere klanten van deze service.

Voor het gebruik van ltiprovider.net geldt geen contractperiode.

Door ons flexibele prijsmodel betaal je alleen bij het gebruik van deze service. Wil je geen gebruik meer maken van ltiprovider.net, dan mag je per direct (schriftelijk) opzeggen en zullen wij de afgeschermde leeromgeving verwijderen, inclusief content en gebruikers.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 320 andere abonnees