Dag Atto, hallo TinyMCE 6

Atto als Moodle teksteditor sinds 2014

Overal waar je in Moodle teksten invoert en bewerkt gebruik je een teksteditor. Met de release van Moodle 2.7 in mei 2014 werd Atto de standaard teksteditor. Daarvoor kon je alleen kiezen voor TinyMCE 3 (een andere editor) of ‘platte tekst’. Met de komst van Atto ging een wens in vervulling om een editor te hebben waar op een makkelijke manier plugins voor gemaakt konden worden. Bijvoorbeeld om een audio-opname te maken via Poodll of een QR code in te voegen. Sinds 2014 zijn er meer dan 70 Atto-plugins ontwikkeld.

Toch komt er een einde aan de Atto teksteditor. Atto is ooit door Moodle zelf ontwikkeld en de onderhoudskosten worden simpelweg te hoog. De nieuwe TinyMCE 6 is niet zelf ontwikkeld maar biedt wel betere mogelijkheden voor tekstbewerking.

TinyMCE 6 in Moodle 4.1

TinyMCE 6 wordt nieuwe standaard

Met de release van Moodle 4.1 is TinyMCE 6 standaard aanwezig. Wel staat Atto nog als ‘default’ teksteditor ingesteld. Dit zal waarschijnlijk met versie 4.2 of 4.3 wel veranderen. Momenteel is nog onbekend wanneer Atto volledig uitgefaseerd wordt.

Het werken met TinyMCE 6 zal voor docenten en cursusontwikkelaars geen grote problemen opleveren. De editor werkt vrij intuïtief waarbij je soms even moet kijken welk knopje je nodig hebt voor een bepaalde handeling.

Bekijk de uitgebreide documentatie en de video van de ontwikkelaar van Moodle HQ die de integratie voor Moodle heeft gerealiseerd.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees