Waarom zou je jouw Moodle site registreren?

Voordelen van registratie

Wist je dat je als sitebeheerder jouw Moodle kan registreren bij Moodle.org? Wij zien dat dit nog niet zo vaak gebeurd, toch zijn er een aantal voordelen voor jou en voor Moodle HQ, namelijk:

  1. Jij wordt up-to-date gehouden over nieuwe releases van Moodle inclusief beveiligingswaarschuwingen
  2. De statistieken over het gebruik van Moodle worden beter
  3. Moodle kan goed laten zien hoe groot haar marktaandeel is tussen de andere LMS-en
  4. Je komt op de lijst van geregistreerde sites van je eigen land. Zie de lijst voor Nederland en België.
  5. Genereer je omzet met je Moodle site? Dan is er nog een voordeel. Gelinkt worden vanuit Moodle.org naar jouw Moodle site is SEO-technisch (zoekmachineoptimalisatie) erg handig.
  6. Hoe meer sites er geregistreerd zijn, hoe beter Moodle de roadmap voor doorontwikkeling kan bepalen.

Wereldwijd veel registraties

Registratie is gratis en als je je gegevens privé wil houden wordt jouw site niet met naam en toenaam vermeld bij de geregistreerde sites. Op dit moment zijn er ruim 178.800 sites geregistreerd uit 242 landen. Iets meer dan de helft van deze sites worden op verzoek van de site-eigenaar niet met naam getoond.

Moodle maakt ook duidelijk dat ze niet op afstand in je Moodle site kunnen komen. Het doel van registratie is dus met name om te zien hoeveel Moodle sites er zijn in de wereld en welke plugins gebruikt worden in die sites.

Registreer jouw site

Het merendeel van de honderden Moodle sites die wij hosten zijn niet geregistreerd. Verplicht is het ook niet, maar wel handig om te doen voor jezelf en Moodle. Wil je je site registeren en je weet niet hoe? Kijk dan op deze pagina over Moodle siteregistratie.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees