Moodle Partner community brengt verbetering eerder naar Moodle Workplace

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle Partner community brengt verbetering eerder naar Moodle Workplace

Community van Premium Moodle Partners

Avetica is Premium Moodle Partner en als zodanig lid van de Product Advies Groep van Moodle Workplace. In die hoedanigheid kunnen wij verbeteringen voorstellen die vervolgens samen met andere partners geprioriteerd worden. In dit artikel een voorbeeld van een verbetering die al deze week beschikbaar is in de laatste release van Moodle Workplace 3.11.3.

Probleem met voltooiing cursus

Een programma in Moodle Workplace is een samenstelling van een aantal cursussen. In het programmaoverzicht zie je welke cursussen je hebt afgerond of welk percentage daarvan. Als je een losse cursus afrondt en je gaat terug naar jouw programma-overzicht dan zie je dat het programma aangeeft dat de cursus 95% voltooid is in plaats van dat je de cursus volledig hebt voltooid.

Huidige werking

Het duurt 2 minuten voordat Moodle laat zien dat deze cursus binnen het programma voltooid is. Moodle moet namelijk twee taken achter elkaar verwerken om een cursus volledig als voltooid te beschouwen. Voor de gebruiker is dit vervelend. Je kunt namelijk niet gelijk verder met de volgende cursus. Het programma wil immers zien dat je de eerdere cursus hebt voltooid. Twee minuten kan voor een gebruiker veel lijken, zeker omdat je nergens ziet dat Moodle deze taken aan het verwerken is.

Kracht van de community

Daarom hebben wij dit probleem aangekaart bij Moodle HQ. Andere partners gaven aan zich te herkennen in dit probleem. Nog dezelfde dag gaf Moodle aan dat het een bekend probleem is en dat de oplossing klaar stond voor Moodle 4.0. Omdat met name Moodle Workplace 4.0 nog even op zich laat wachten en ook meerdere partners een snelle implementatie ondersteunden, heeft men besloten de oplossing versneld voor Workplace uit te rollen, namelijk in de eerstvolgende release: 3.11.3. Deze release is deze week uitgekomen. Moodle maakt actief gebruik van de community. Als er meerdere partners issues ondervinden reageert Moodle snel en komen er zo snel mogelijk oplossingen.

Wat is de verbetering?

De verbetering is dat Moodle Workplace direct na het afronden van de activiteiten de cursus als voltooid ziet. Dit is dus niet meer afhankelijk van een tweetal taken.

Updaten?

Heb je ook last van dit probleem vraag dan om een update naar Moodle Workplace 3.11.3. Kun je nog niet over op 3.11.3? Je kunt dan het beste aan de gebruikers melden dat er een verwerkingstijd van 2 minuten zit voor Moodle een cursus al voltooid ziet en vervolg cursussen in programma’s met enige vertraging beschikbaar komen.

Moodle LMS

Gebruik je Moodle LMS? Dan werkt deze fix pas vanaf Moodle 4.0.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees