Alternatieven voor SCORM (4): Integratie H5P met cursusformats Tiles en Buttons

  • Moodle tips
  • >
  • Alternatieven voor SCORM (4): Integratie H5P met cursusformats Tiles en Buttons

Ik hoop dat ik je in de vorige blog heb geïnspireerd om anders naar de vele didactische werkvormen te kijken in combinatie met een heldere navigatie en cursusvoortgang.

Welk cursusformat?

Ik ben van veel onderdelen van Moodle fan, maar de standaard cursusformats horen daar niet bij. Gelukkig hebben we veel goede cursusformats in de plugin database. In deze blog wil ik er twee uitlichten, namelijk Tiles en Buttons. Met deze cursusformats kan je navigatie en interactieve content combineren tot een leuke e-learningmodule.

Tiles

De laatste jaren zijn de ‘tegeltjes’ niet meer weg te denken in de vormgeving van sites. Elke cursus moeten gepresenteerd worden als een tegeltje met een foto, titel, korte omschrijving en de cursusvoortgang. Bij het cursusformat Tiles zijn de onderwerpsecties een tegeltje. In de laatste versie kan je zelfs tegeltjes instellen voor activiteiten. Probeer deze ‘subtiles’ maar uit.

Buttons

Met het cursusformat Buttons creëer je een aantal ‘knoppen’ bovenaan de cursuspagina. Elk knop is een sectie en je kan nog wat leuke opties toepassen zoals het indelen van de knoppen in verschillende fases of thema’s. Klik je op een knop dan zie je alleen de activiteiten van die sectie.

Uitdagend idee

Voeg een H5P oefening toe in de beschrijving van een sectie. Voeg geen andere activiteiten toe in die sectie. Selecteer Tiles of Buttons als cursusformat en bekijk nu de cursus als deelnemer. Zie je hoe navigatie en interactiviteit eenvoudig zijn toegepast?

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees