MoodleNet een nieuwe ontwikkeling

MoodleNet wordt door Martin Dougiamas omschreven als ‘een nieuw open sociaal media platform voor opleiders met een focus op professionele ontwikkkeling en open content‘. MoodleNet zal een integraal onderdeel worden van het Moodle ecosysteem.

Laten we eens kijken wat het idee is bij MoodleNet. Doug Belshaw (blog: Open Educational Thinkering) is vanaf januari 2018 werkzaam voor Moodle om MoodleNet verder in de steigers te zetten en heeft via verschillende kanalen al redelijk wat informatie gedeeld. Ook is er een whitepaper van zijn hand in te zien met detailinformatie en input van de community.

MoodleNet omvat 5 onderdelen:

  1. Identity and reputation: mogelijkheid voor opleiders om een publiek profiel te ontwikkelen en te onderhouden
  2. Messaging: opleiders de mogelijkheid geven met elkaar in contact te komen
  3. News feed: opleiders up-to-date houden via informatie
  4. Access to openly-licensed resources: opleiders in staat stellen om (les)materiaal met elkaar te delen
  5. Crowdfunding: opleiders in staat stellen om ‘fondsen’ te vinden voor hun werk

MoodleNet zal een centrale plek in gaan nemen in het hele landschap. Een platform om in contact te komen met andere opleiders en materiaal te delen. In je huidige Moodle site kun je al gebruik maken van de zogenaamde Community Hubs maar dat is eigenlijk nooit goed van de grond gekomen. Op termijn kun je zelfs fondsen gaan werven voor jouw werkzaamheden. In die zin past MoodleNet prima in de Moodle slogan die je steeds vaker tegen komt: “Empower educators to improve our world”

Wij volgen het project op de voet en nieuwe ontwikkelingen lees je op Moodlefacts.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees