Deze week belandde de H5P nieuwsbrief in mijn Inbox. H5P kondigt daar weer twee nieuwe content types aan die je ook gelijk kunt gebruiken.
Speak the Words set
We hadden al de losse oefening Speak the Words waar je 1 tekst kan invoeren die vervolgens door de gebruiker correct uitgesproken moet worden. Met het nieuwe content type kun je een set maken oftewel een aantal woorden die voorbij komen en correct uitgesproken moeten worden. Probeer het hieronder direct zelf. (Werkt vooralsnog alleen in Chrome)
Image Slider
Ook nieuw is het content type Image Slider. Upload eenvoudig een aantal afbeeldingen die vervolgens door de cursist in een slider bekeken kunnen worden. Omdat ‘Speak the Words’ nog geen ‘Rotterdams’ ondersteunt maar een aantal mooie plaatjes van mijn stad in een slider.
Release november
H5P geeft verder aan dat men in de release van november veel aandacht heeft besteed aan de toegankelijkheid van content voor gebruikers met een visuele of auditieve handicap. De meeste oefeningen kunnen worden voorgelezen door de computer en zijn te bedienen met een toetsenbord in plaats van muis.
Komende releases
Het verder uitwerken van de content hub stond voor 2017 gepland maar zal zijn beslag krijgen in komende releases.
Ook kondigt men een aantal verbeteringen aan voor de H5P Moodle plugin:
- Embedden van content in Moodle (hoe dit precies wordt uitgewerkt komen we nog op terug)
- Cijfer om te slagen voor activiteitsvoltooiing
- Rol / recht om bewerken eenvoudiger te maken
Ook een nieuw content type ‘Branching scenario’ komt later dan gepland. H5P schrijft dat de scope van dat type is gegroeid en men nog op zoek is naar extra ‘funding’ om te zorgen dat dit een geweldig instrument wordt voor zowel ontwikkelaars als cursisten. Het idee is dat alle reeds bestaande content types in dit type gecombineerd kunnen worden en met voorwaarden aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Als je dus nog een zakje met geld over hebt? Bekijk hieronder een eerste eenvoudig prototype uit een vroeg stadium in de ontwikkeling.
Peter werkt sinds 2008 met Moodle. Sinds 2011 in de rol van Moodle consultant bij Avetica. In deze rol begeleidt hij de implementatie van grotere Moodle projecten. Het trainen van nieuwe Moodle gebruikers is één van de aspecten die hij daarin het leukst vindt. Peter is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn gedegen kennis van alle mogelijkheden die Moodle heeft. Peter schrijft zeer regelmatig blogs op deze site. Hij verdiept zich daarvoor in alles wat er in de community gebeurt en welke interessante plugins er verschijnen.
Sinds 2008 heeft Peter alle Nederlandstalige MoodleMoots bijgewoond. Ook was hij aanwezig op alle Global MoodleMoots alsmede enkele in het Verenigd Koninkrijk die gezien worden als voorloper van de Global MoodleMoots.