H5P update en nieuws voor Moodle

Hurray! Er is een update beschikbaar voor de H5P Moodle plugin. De plugin is nu volledig geschikt om in te zetten in de laatste Moodle 3.2 versie. Met deze update komen ook een aantal nieuwe zaken mee.

Backup en terugzetten
H5P activiteiten werden tot nu toe nog niet meegenomen in het backup en terugzet proces van cursussen. Ontwikkelaars van plugins moeten dat apart inbouwen en dat is nu gedaan door een ontwikkelaar die we ook van andere Moodle plugins kennen. Zelf even getest en blijkt helemaal prima te werken.

Aanpassen look & feel
Deze versie van de plugin geeft (thema) ontwikkelaars de mogelijkheid om de look & feel van H5P aan te passen. Er kunnen aanpassingen worden gemaakt in de manier waarop de verschillende H5P activiteiten tonen in Moodle maar ook hoe de editor om te bewerken er uit ziet. In het kort wordt dit gedaan door je thema uit te breiden met de mogelijkheid om je eigen H5P stijl te tonen.

Vertalingen
Ook zijn er voor een groot aantal content types vertalingen gedaan. Fijn om te zien dat er ook vanuit Nederland een bijdrage wordt geleverd aan dit vertaalwerk. In deze update een flink aantal vertalingen van René Breedveld die dus naast zijn werk voor de Ned-Moove nog tijd over blijkt te hebben 😉

H5P update
H5P kondigt ook een aantal nieuwe content types aan die in de loop van het jaar toegevoegd zullen worden. Statistics zal een content type worden waarmee je op een fraaie manier statistieken kunt tonen. Je kunt dit content type alvast bekijken.

H5P Conference
Al eerder kondigde men aan een H5P conference te willen organiseren in 2017. Ook bij de organisatie van dit event luistert men naar de community die aan heeft gegeven de prijs wat hoog te vinden en de locatie (Tromsø) niet ideaal te vinden. Qua prijs zoekt men nu naar een alternatieve locatie bij een partner zodat geen ruimte gehuurd hoeft te worden. Aan de locatie wil men graag vasthouden aangezien Tromsø de bakermat is van H5P.

Verbeteringen community
Men ziet steeds meer bijdrages vanuit de community binnen komen voor nieuwe content types. H5P werkt aan procedures om nieuwe input te valideren zodat deze sneller aan de gehele community ter beschikking gesteld kunnen worden.

H5P Content Hub
Steeds meer mensen wereldwijd maken gebruik van H5P en maken dus ook hun eigen content. Naar verwachting komt men nog dit jaar met een ‘H5P Content type Hub’. Feitelijk een plek waar je naar content van anderen kunt zoeken vergelijkbaar met de plugin pagina van Moodle.

Wil je alles weten over de mogelijkheden van H5P in combinatie met Moodle let dan op onze berichten of volg onze H5P workshop.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees