Moodle cursus alleen toegankelijk van 19.00 – 22.00 uur?

  • Moodle tips
  • >
  • Moodle cursus alleen toegankelijk van 19.00 – 22.00 uur?

In de Moodle plugin database is Course Schedules verschenen en die plugin vind ik nogal opmerkelijk. Je kan met deze plugin de toegang tot een Moodle cursus beperken tot bepaalde tijden. Wil je dat jouw studenten alleen op schooldagen van 19.00 tot 22.00 uur maar toegang hebben tot de cursus, dan kan je dit instellen. Studenten krijgen buiten deze tijden netjes een melding te zien. Overigens werkt dit alleen als de studenten via een cohort zijn toegevoegd aan de cursus.

Moodle Course schedules - student view.png

Waarom ik dit opmerkelijk vind? Juist de kracht van een online leeromgeving is dat studenten of medewerkers 24×7 toegang hebben tot de content en de leeractiviteiten. Een fysiek lokaal met een docent of training voor de groep is aan tijden en plaats gebonden, maar internet niet. Waarom zou je dit willen beperken? Veel studenten hebben hun eigen voorkeur wanneer ze willen leren en met Moodle kan je aan deze wensen tegemoet komen. Was dat niet één van de elementen van adaptief leren?

Zie jij wel een goede reden om de toegang te beperken, dan lees ik deze graag in je reactie hieronder.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees