Met twee weken vertraging is vanmorgen Moodle 3.1 uitgekomen. Officieel heeft Moodle dit nog niet gecommuniceerd, maar de downloadpagina is al aangepast met de nieuwe versie.
Over Moodle 3.1 kan ik simpel zeggen: dit is een zeer interessante versie!! Denk je na over upgraden, doe het dan naar deze versie. Waarom?
- Moodle 3.1 is een LTS versie (long-term support release). Dus drie jaar lang verzekerd van updates en ondersteuning.
- Competency Based Education (CBE): Competenties binnen Moodle zijn opnieuw ontwikkeld en flink uitgebreid. Nu kan je echt aan de slag met competenties.
- Global Search: doorzoek de content van Moodle, zoals forums en wiki’s, middels een API. Een SOLR server is noodzakelijk.
- Recycle bin: Heb je iets verwijderd binnen Moodle? Vind dan dit terug in de prullenmand. Daar heb je de mogelijkheid om het te herstellen.
- Verbeteringen in de gebruikersinterface van de opdrachtenmodule
- Verbeteringen in de performance van het berekenen van de cijfers uit het cijferboek.
- Nieuwe functie om Mobile app addons te ondersteuning voor Moodle plugins.
- Pusblish as LTI tool: De LTI provider is nu standaard opgenomen in de core van Moodle 3.1 als een authenticatie én een aanmeldingsplugin. Met LTI kan vanuit een ander LMS een cursus of activiteit opgestart worden en de cijfers behaald in Moodle worden teruggestuurd naar het andere LMS.
Voor Moodle 3.1 zijn een aantal minimale servereisen:
- Minimaal Moodle 2.7 of hoger
- PHP 5.4.4 of hoger
- MySQL 5.5.31 of hoger
- Ghostscript en Unoconv geinstalleerd voor pdf annotation en file conversion
Ook aan de gebruikerskant zitten een aantal minimale eisen aan de browser:
- Chrome, minimaal 30.0
- Firefox, minimaal 25.0
- Safari, minimaal 6
- Internet Explorer, minimaal 9 (voor drap&drop is minimaal versie 10 vereist)
Bekijk alle nieuwe functies en verbeteringen in de release notes. Wil je er afbeeldingen zien van de nieuwe functies, kijk dan op deze pagina.
De gratis workshops over Moodle 3.1 die wij hebben gepland, zijn al helemaal vol. Wil je op de hoogte blijven, volg dan deze blog of vraag aan één van onze vijf Moodle consultants naar de voordelen voor jouw organisatie.
Arnout is meer dan alleen de directeur van Avetica; hij is een echte Moodlelaar. Zijn passie voor digitaal leren en zijn drive om organisaties te helpen groeien, zijn de drijfveren achter zijn werk. Arnout is een autoriteit op het gebied van Moodle en staat bekend om zijn pragmatische aanpak en zijn vermogen om complexe zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen.
Hij heeft alle Nederlandstalige MoodleMoots bezocht die sinds 2005 werden georganiseerd waar hij ook vaak zijn kennis deelde. Door zijn familie wordt hij vaak ‘Mister Moodle’ genoemd.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.