Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle template optie ‘Volledig scherm’

Veel Moodle templates kennen de optie [Volledig scherm]. Door het indrukken van die knop worden alle Moodle blokken voor jou als gebruiker verborgen. Druk je [Sluit volledig scherm] dan zijn de blokken weer terug. Handige functies als je in een cursus wilt focussen op de inhoud en niet afgeleid wilt worden door de blokken.

Volledig scherm

Nu heeft de functie één nadeel bij het gebruik van ‘Mijn startpagina’ (/my). Aangezien deze volledig uit blokken bestaat zie je daar als gebruiker niets meer. Mijn collega vormgever vond de oplossing in een stukje CSS code. Deze code zorgt ervoor dat het content gedeelte altijd getoond zal worden. Dit zorgt ervoor dat je op ‘Mijn startpagina’ nog altijd het overzicht van cursussen en andere zaken in het content gedeelte blijft zien. Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat de ‘belangrijkste’ blokken in dat gedeelte staan.

Neem de code standaard op in je template of plak de code in de custom css van je template.

body.zoomin #block-region-content
{
display:block;
}

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?