Avetica, Moodle Premium Partner

Profielprentjes van alle studenten

Het is eigenlijk opvallend dat wij op Facebook, LinkedIn en Twitter gelijk onze profielen bijwerken met een foto van onszelf, maar dit in een elektronische leeromgeving amper doen.

De meeste deelnemers in de online cursussen hebben geen profielprent geupload van zichzelf en dat is jammer. Zeker in een e-learningtraject waar de deelnemers elkaar niet kennen, zal één van de eerste opdrachten moeten zijn dat iedere gebruiker een goede foto in zijn of haar profiel heeft gezet. Want deelnemers die elkaar kennen, als was het maar via een fotootje, zullen sneller en beter samen leren.

De Moodle plugin ‘Meet the students‘ is een handig hulpmiddel om te zorgen dat iedere deelnemer zijn profielprentje bijwerkt. Want je wilt toch niet de enige zijn die zonder profielprentje online staat in de cursus?

Als docent/beheerder kan je in het Moodle blok nog een aantal instellingen doen, zoals het aantal profielprentjes per rij, alleen profielen tonen waar een profielprentje aanwezig is of een specifieke rol.

Meet the Students is beschikbaar vanaf Moodle 2.7.

Moodle_block_Meets_the_Students

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?