Moodle plugin Active quiz

De plugin Active quiz is een doorontwikkeling van de al langer bestaande Realtime quiz. De universiteit van Wisconsin heeft de oorspronkelijke plugin als basis genomen en uitgebreid met extra functionaliteit.

Wat is Active quiz voor plugin?
Je maakt een toets, laat alle leerlingen inloggen in Moodle en start als docent de toets. Alle leerlingen krijgen tegelijkertijd de eerste vraag te zien en geven antwoord. Je kunt als docent aangeven hoeveel tijd er per vraag beschikbaar is en aan het eind van alle vragen of tussendoor kun je de resultaten nabespreken. Mooie tool om klassikaal kennis te toetsen op een manier die veel leerlingen zal aanspreken. In de praktijk zie ik dat hier ook Kahoot voor wordt gebruikt maar dat heeft geen integratie met Moodle.

Wat biedt Active quiz meer dan Realtime quiz?

  • Werkt op elk device wanneer je een responsive thema gebruikt
  • Gebruik vragen uit je vragenbank
  • Timing per vraag in te stellen
  • Cijfers komen terug in het cijfer rapport
  • Quiz afname per groep
  • Bekijk antwoorden van leerlingen in realtime

Active quiz

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees