Moodle Association – Doe je mee?

Moodle_association
Moodle maakt een nieuwe stap in het betrekken van eindgebruikers bij de doorontwikkeling van het product. Per juni van dit jaar wordt de ‘Moodle Association‘ gelanceerd. In een artikel op Opensource.com kondigt Samantha Gartner (Marketing and Outreach Officer Moodle) het initiatief voor het eerst aan.

“All members pay membership fees which are collected and managed by an elected board. All members can then propose development projects, and then the Association will regularly go through a systematic voting process to determine the top priorities of the group. The funds will then be applied to paying Moodle HQ to develop the specified projects in Moodle core for the entire community.”

Maar Moodle luisterde altijd toch al goed naar eindgebruikers via het zogenaamde tracker systeem? In de tracker kun je voorstellen doen waar anderen op kunnen stemmen. Samantha geeft aan dat het met dit systeem lastig en tijdrovend is om consensus te bereiken. De Association moet het platform worden dat namens de community prioriteiten stelt en Moodle HQ opdracht en fondsen geeft voor doorontwikkeling.

Moodlenews.com vraagt zich nog wel een aantal dingen af over de werking van de Association. Hoeveel gaat deelname kosten? Hoe democratisch wordt het? Wat wordt de verhouding tussen de association en bestaande Moodle Partners? Ook wij zijn benieuwd naar deze ontwikkeling en volgen het op de voet. Doe jij mee?

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.888 andere abonnees