Wereldwijd Moodle Partner Netwerk

De kracht van het Moodle Partner netwerk
Daar profiteer jij elke dag van!

Online leren is bereikbaar voor iedereen, zeker met Moodle, de meest gebruikte leeromgeving ter wereld. Wat niet iedereen weet is hoe het wereldwijde Moodle Partner netwerk een cruciale rol speelt. Wat maakt dit netwerk zo uniek en op welke manier helpt dit jouw organisatie? En waarom draag jij bij aan het Moodle project als je samenwerkt met een Moodle partner?

Wat is het Moodle Partner netwerk?

Het netwerk van Moodle Partners bestaat uit bedrijven die gecertificeerd zijn door het hoofdkantoor van Moodle. Zij zijn erkend dat ze hoogwaardige diensten leveren, zoals Moodle hosting, training, implementatie en support. Voor zowel technische en onderwijskundige hulp kan je aankloppen bij één van de partners. Avetica is partner van Moodle sinds 2019.  Alle partners hebben een lange staat van dienst met veel ervaring en expertise in Moodle. Dit is aangetoond tijdens het certificeringsproces, want je wordt niet zomaar een gecertificeerde Moodle partner. 

Moodle partners delen hun kennis en helpen elkaar zodat jij als klant het beste advies en dienstverlening krijgt. Ook denken wij mee met de doorontwikkeling van Moodle producten, waarover hieronder meer informatie staat. Als partners hebben wij een directe lijn met het hoofdkantoor voor hulp en informatie.

Werken met een Moodle Partner geeft vertrouwen dat jouw Moodle in goede handen is

Statistieken Moodle Partners

Stand per februari 2024
* sommige partners zitten in meerdere landen

No Data Found

Welke voordelen heeft het Moodle partnership voor jou?

Onze Moodle Expertise

Support van Moodle HQ

Up-to-date

Om Moodle Partner te worden moet je beschikken over een hoge mate van kwaliteit en kennis op het gebied van Moodle dienstverlening. Dit komt tot uitdrukking in onze aanpak voor hosting, support en consultancy. Ook certificeringen voor informatiebeveiliging en privacy zijn hier onderdeel van.

Wij hebben rechtstreeks toegang tot de expertise op het Moodle hoofdkantoor en van alle andere Moodle partners. Hierdoor kunnen we snel een oplossing voor een probleem vinden als wij er zelf niet uit komen.

Als Moodle Partner worden wij rechtstreeks geïnformeerd over ontwikkelingen en plannen vanuit Moodle. Op die manier kunnen wij onze klanten dus ook altijd voorzien van accurate informatie en adviezen geven op basis van toekomstige ontwikkelingen.

Wat is het verschil met Premium Partners?

Partner Award Badges 2023 - Moodle Workplace Contributor of the YearEr is maar één verschil en dat is dat Moodle Premium Partners ook Moodle Workplace mogen aanbieden. Dit is het enterprise LMS met een extra set met krachtige tools die organisaties en scholen steeds vaker nodig hebben. De basis van Workplace blijft altijd Moodle LMS, maar is uitgebreid met extra functies zoals multi-tenancy, (her)certificering, rapportages en automatisering van taken. Elk jaar reikt Moodle HQ prijzen uit aan gecertificeerde Moodle partners die een bijzondere prestatie hebben geleverd om het online leren voor bedrijven en scholen te verbeteren. De prestatie bestaat uit een combinatie van de volgende factoren:
  • De toewijding aan een product van Moodle om het te verbeteren
  • De bijdrage in feedback, afdracht en tijd
  • Een goede staat van dienst qua partnership


In september 2023 won Avetica de ‘Workplace Contributor of the Year 2023 Award’ en daar zijn we uiteraard trots op.

Partners uit ons netwerk

Met Moodle HQ en met onderstaande partners werken we samen om de Moodle producten steeds beter te maken.

Product Advies Groepen, de manier om invloed uit te oefenen

Om de doorontwikkeling van de verschillende Moodle producten gestroomlijnd te laten plaatsvinden, werken we met Product Advies Groepen (PAG). Dit is gestart met de PAG van Moodle Workplace en dit beviel zo goed dat er nu voor elk Moodle product zo’n groep is samengesteld. In de PAG bespreek je samen welke nieuwe functionaliteit ontwikkeld moet worden. Via een democratisch proces wordt de prioriteit van de verschillende wensen bepaald. Daarna wordt in een aantal sprints de functionaliteit ontwikkeld en opgenomen in de volgende release van Moodle.

Avetica is sinds 2020 lid van de PAG van Moodle Workplace en deze is alleen toegankelijk voor Moodle Premium Partners. De feedback en wensen van onze klanten bespreken wij in deze groep. Als klant van Avetica heb je dus indirect invloed op de doorontwikkeling van Moodle Workplace. Laat ons dus vooral weten welke verbeteringen en nieuwe functionaliteit je nodig hebt.

Draag bij door samen te werken met een Moodle Partner. Hoe dan?

Als je een Moodle Partner inschakelt voor diensten zoals hosting, support en training, help je Moodle indirect. Maar hoe werkt dat?

Moodle Partners betalen elke maand een deel van hun inkomsten aan het hoofdkantoor van Moodle. Dit geld wordt gebruikt om de ontwikkelaars te betalen. Zij werken aan verbeteringen van Moodle. Dus, een deel van wat jij aan een Moodle Partner betaalt, gaat naar Moodle HQ. Dankzij deze bijdragen kan Moodle gratis en open source blijven. Tegelijkertijd worden er nieuwe functies ontwikkeld zodat jij altijd over een state-of-the-art LMS beschikt.

Wat zijn Moodle integratie-partners?

Zie Moodle als een eco-systeem. Een krachtig modulair platform met veel functionaliteit en dat makkelijk uit te breiden is. Zoek je iets dat niet in Moodle zit en ook niet in de plugin database, dan heb je grote kans dat een gecertificeerde integratiepartner wel heeft wat jij zoekt. Dit zijn bedrijven die krachtige en betrouwbare add-ons hebben met een goede integratie met Moodle. Elke add-on moet (blijven) voldoen aan de strenge technische standaard en beveiligingseisen van Moodle. Bekijk alle gecertificeerde integratie-partners.

Waarom Avetica als partner?

Avetica als partner

Neem contact op over Moodle

Wil je de uitgebreide mogelijkheden zien van Moodle Workplace? Neem contact met ons op en we plannen samen een (online) demo.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.869 andere abonnees