Implemen­tatie Moodle

Wil jij Moodle duurzaam inzetten? Laten we samen de Moodle implementatie realiseren.

Implementatie van Moodle

Avetica als partnerHet doel van het implementatieproject van Moodle is om te zorgen dat de nieuwe leeromgeving technisch en functioneel wordt opgeleverd zodat uw deelnemers online kunnen leren. Tevens moet de implementatie geborgd zijn in de organisatie. Een goede implementatie bestaat uit drie domeinen:

  1. Technische implementatie
  2. Functionele implementatie
  3. Onderwijskundige implementatie

Scaffolding, onze aanpak

Avetica aanpak scaffolding

Wat maakt onze werkwijze zo bijzonder? Het kernwoord is scaffolding. Welke mate van begeleiding en hulp is nodig om jouw doelen voor online leren te bereiken?

De werkwijze van Avetica draait rondom scaffolding, oftewel een proces waarbij de steigers worden afgebroken terwijl het gebouw wordt opgebouwd. Wij leren jou de benodigde kennis en vaardigheden en doen geleidelijk stapjes terug, met als doel dat je zelfstandig e-learning kunt ontwerpen en ontwikkelen.

Vergelijk dit met een leerkracht die haar leerlingen rekenen en taal leert, zodat zij later zelfstandig in de maatschappij kunnen leven en werken. Wij willen dus niet eindeloos je handje vasthouden, maar wij willen dat je zelfstandig gaat lopen in de wereld van online leren.

Niveaus van samenwerking

In de samenwerking die wij aangaan  is het van belang om te weten wat we van elkaar verwachten. Zeker bij een implementatie van een leermanagementsysteem of de ontwikkeling van een nieuwe leermodule komen veel zaken kijken waarvoor afstemming nodig is. Door met elkaar vroegtijdig de mate van samenwerking te bespreken worden de wederzijdse verwachtingen duidelijker en kunnen we de implementatie (bege)leiden op een manier die past bij uw organisatie. 

Wij zien drie niveaus van samenwerking:

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 324 andere abonnees