Online Academie

Direct contact?

Stuur ons een bericht via Whatsapp. Klik of scan onderstaande QR-code.

Whatsapp Business QR-code - Avetica

In deze gids leer je alles wat je moet weten om een succesvolle online academie op te zetten.

Wat is een online academie?

Een online academie is een leerplatform waar je cursussen, webinars en andere leermiddelen aanbiedt. Deze cursussen kunnen over algemene onderwerpen gaan, van marketing tot programmeren tot persoonlijke ontwikkeling. Of juist hele specifieke cursussen voor jouw sector.

Wil jij jouw kennis en expertise delen met een groot publiek? Dan is het opzetten van een online academie een geweldige manier om dit te doen. Dit kan een goede manier zijn om geld te verdienen, maar het kan ook een waardevolle manier zijn om je expertise te delen, je autoriteit op jouw vakgebied te vergroten en een community op te bouwen.

Hoe start je een online academie?

Het opzetten van een online academie is een proces met meerdere stappen. Hier zijn de belangrijkste stappen:

 1. Plan je academie: Voordat je begint met het opzetten van je academie, is het belangrijk om een plan te hebben. Wat voor soort cursussen wil je aanbieden? Wie is je doelgroep? Wat zijn je academiedoelstellingen?
 2. Creëer je cursussen: Als je eenmaal een plan hebt, kun je beginnen met het creëren van je cursussen. Je kunt dit zelf doen, of je kunt een freelancer of een bedrijf inhuren om het voor je te doen.
 3. Ontwikkel je marketingstrategie: Als je wilt dat mensen je academie weten te vinden, moet je een marketingstrategie ontwikkelen. Dit kan omvatten het maken van een website, het promoten van je academie op social media en het netwerken met andere professionals in je vakgebied.
 4. Lanceer je academie: Als je cursussen klaar zijn en je marketingstrategie op orde is, ben je klaar om je academie te lanceren. Vertel je doelgroep dat je academie live is en promoot hem op alle mogelijke manieren.

Als Moodle goed werkt voor Euroforum en Esri, waarom dan niet voor jou?

Wybren Raap, training content manager bij Esri Nederland

‘Moodle biedt ons nog steeds wat geen enkel ander leeromgeving kan bieden’

Wybren Raap
Training content manager
Esri Nederland (gebruiken Moodle sinds 2011)

Welke leeractiviteiten in jouw online academie?

Welke leeractiviteiten ga je gebruiken in je online academie? Voordat je deze vraag beantwoord, kijk je eerst naar didactische kenmerken van jouw deelnemers en de lesstof. Wat zijn de favoriete leerstijlen, is het kennis of vaardigheden die aangeleerd worden, hoe bepaal je of de leerdoelen behaald zijn? Heb je hier een goed beeld van, dan weet je ook welke functionaliteit jouw academie moet hebben.

Je kan het ook anders doen! Je kiest gewoon het meest uitgebreide leerplatform die er is. Met Moodle beschik je over de meeste functionaliteit (>50 leeractiviteiten) en je betaalt geen licentiekosten. Met de mogelijkheden en flexibiliteit van Moodle maak je jouw academie helemaal op maat. Niet voor niets wordt Moodle door meer dan 360 miljoen mensen gebruikt.

Maak de online academie onderdeel van jouw marketingstrategie

Als jij met de online academie geld wil verdienen, dan moet je zeker deze tips ter harte nemen. Jouw academie is namelijk een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie. Zorg dat je de volgende zaken geregeld hebt zodat iedere klant direct jouw onderneming herkent. 

 1. subdomein: jouw academie is bereikbaar onder een subdomein zoals academie.jouwmerknaam.nl. 
 2. huisstijl: zorg dat je logo, kleuren, lettertypes en fotografie van jouw onderneming hetzelfde zijn als van je eigen corporate website
 3. certificaat: deelnemers ontvangen een certificaat in jouw huisstijl als ze een cursus succesvol hebben afgerond.

Avetica helpt jou met het opzetten van jouw online academie​

Wil jij een vliegende start maken? Kies dan voor Moodle en onze jarenlange expertise bij het maken van online academies. Wij hebben vele honderden implementaties uitgevoerd bij kleine en grote organisaties in het bedrijfsleven, gezondheidszorg, overheid, non-profit en onderwijs. Wij zijn specialist en onze klanten waarderen onze werkwijze. Avetica leert jou werken met Moodle, zodat je zoveel mogelijk zelf kan uitvoeren in jouw eigen academie. 

Wie kan mij helpen met Moodle?

Waarom Moodle als leerplatform voor jouw online academie?

Meeste functionaliteit

 • meer dan 50 (interactieve) leeractiviteiten
 • community met meer dan 2100 plugins

Schaalbaar

 • van 50 tot 500.000+ gebruikers
 • van 1 tot 100.000+ cursussen

Mobile first uitstraling

 • volledig responsive design
 • toont goed op telefoon, tablet en computer
Duurzame aanpak
 • wij leren jou hoe Moodle werkt
 • blijf op de hoogte door onze blogs en Moodle events

Ontzorging
 • Avetica ontzorgt jou met de technische kant
 • We automatiseren jouw workflow waar mogelijk

Veiligheid
 • Avetica heeft de juiste certificaten gehaald voor informatiebeveiliging
 • Avetica voldoet aantoonbaar aan de AVG

Waarom Avetica als partner voor jouw academie?

Met 20+ jaar ervaring met het implementeren en hosten van online academies heeft Avetica veel kennis en ervaring opgebouwd. Dit is een groot voordeel voor jouw organisatie. Wij ontzorgen jou met de technische kant en jij richt je op het verzorgen van online onderwijs.

Jouw online academie met Moodle staat veilig bij Avetica. Wij zijn ISO 9001 en 27001 gecertificeerd én voldoen aantoonbaar aan de AVG middels een ISAE 3000 accountantsverklaring. Niet voor niets zijn wij Moodle Premium Partner

Heb je al zin om samen met ons jouw online academie op te zetten? Neem dan snel contact op!

Online leerplatformen
0 +
Gebruikers
0 +

Waarom Avetica als partner?

Avetica als partner

Neem contact op met Avetica

Wil je de uitgebreide mogelijkheden zien van Moodle als online academie? Neem contact met ons op en we plannen samen een (online) demo.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 1.868 andere abonnees