EduCommerce

EduCommerce, e-learning als marketingtool

Wat is allemaal mogelijk om e-learning als een marketingtool in te zetten? We geven hieronder twee denkrichtingen om EduCommerce in te zetten in jouw marketing. Zie ook de Prezi onderaan deze pagina.

  1. E-learning over jouw producten
  2. E-learning om geld mee te verdienen

Avetica heeft de benodigde producten en expertise opgebouwd om samen met u invulling te geven aan EduCommerce, ook wel customer-focused e-learning genoemd.

E-learning over jouw producten

Veel (online) marketing bestaat nog steeds uit folders, advertenties, banners en Adwords. De meeste mensen negeren deze zaken of bekijken ze maar vluchtig. Dit komt onder andere doordat ze vooral informatie geven, niet/weinig interactief zijn en op plaatsen staan waar je met andere zaken bezig bent. Bijvoorbeeld: op een site kom je voor informatie en niet voor de banners. En op Facebook wil ik communiceren met mijn vrienden en niets anders.

Veel marketeers willen zoveel mogelijk aandacht voor hun product. Oplossing is simpel: bied jouw doelgroep e-learning aan over jouw producten. Hiermee kan je de (potentiële) klanten instrueren over jouw producten, kan je toetsen wat ze al weten van jouw product en de kennis die daarvoor nodig is. Je ziet hoelang ze aandacht hebben voor jouw product en je geeft de (potentiële) klanten het gevoel dat je meer doet dan alleen maar verkopen. Jij straalt uit dat je wilt dat ze jouw product goed gebruiken!

Bekijk voorbeelden van deze vorm van EduCommerce:

E-learning om geld mee te verdienen

Een e-learningmodule die je eenmaal hebt ontwikkeld, kan je heel vaak verkopen. Vergelijk dit ook met het opnemen van een CD, het is een flink karwei om zo’n resultaat te bereiken, maar daarna zijn de productiekosten laag om ze te produceren in grote aantallen. Ook het ontwikkelen van een e-learningmodule vergt de nodige tijd en energie, maar daarna kan je deze oneindig vaak verkopen. Avetica heeft in 2009 al de Moodle Payments module ontwikkeld om via Moodle het verkopen van e-learning mogelijk te maken via iDeal en creditcard.

Bekijk voorbeelden van deze vorm van EduCommerce:


Hoe maakt Avetica e-learning bereikbaar?

Door kennis te ontwikkelen en te delen over EduCommerce met behulp van Moodle