Implemen­tatie Moodle

Implementatie van Moodle LMS / Workplace

Het doel van het implementatieproject van Moodle LMS / Workplace is om te zorgen dat de nieuwe leeromgeving technisch en functioneel wordt opgeleverd zodat uw deelnemers online kunnen leren. Tevens moet de implementatie geborgd zijn in de organisatie.

Een goede implementatie bestaat uit drie onderdelen:

  1. Technische implementatie
  2. Functionele implementatie
  3. Onderwijskundige implementatie

1. Technische implementatie

Avetica begint dit hele project met een technische implementatie. Dit omvat de installatie en configuratie van Moodle LMS/ Workplace op onze servers. Ook implementeren we de huisstijl van de organisatie door het ontwikkelen van een thema. Uw leermanagementsysteem is ook een visitekaartje naar uw klanten en/of medewerkers. Zie ook het verschil in de interactieve afbeelding. Met enige regelmaat wordt ook een koppeling met een HR-systeem of ander systeem gevraagd. Ook integraties met webshops, authenticatieservers of Identity Hubs worden regelmatig gerealiseerd. Vraag naar de mogelijkheden.

2. Functionele implementatie

Bij de functionele implementatie neemt onze Moodle consultant u mee op een reis door de wereld van Moodle LMS / Workplace. U leert de basisvaardigheden van dit open source leermanagementsysteem en kunt het beheer gaan uitvoeren. De beginselen van het ontwerpen en ontwikkelen van (interactieve) content worden aangeleerd. Samen richten we de workflow in die uw deelnemers volgen van inloggen tot en met rapportages. Op deze manier wordt Moodle op maat ingericht zodat dit past bij de wensen en eisen van uw organisatie. Zie ook het verschil in deze interactieve afbeelding met en zonder aandacht voor de inrichting.

3. Onderwijskundige implementatie

Moodle wordt geïmplementeerd omdat er online geleerd moet worden. Na de ‘knoppentraining’ wordt de focus verlegd naar de onderwijskundige kant van Moodle. Welke didactische werkvormen en leeractiviteiten kan je inzetten voor de leerdoelen die je wilt bereiken. Samen met onze Moodle consultant ga je cursussen ontwerpen en ontwikkelen. Tijdens dit ontwikkelproces wordt naast het realiseren van de leercontent ook gelijk gewerkt aan kennisoverdracht. Voor het ontwerpproces zetten wij ons Moodle Cursus Ontwerp Model in. Dit is een praktisch hulpmiddel om tot een goed didactisch ontwerp te komen wat direct binnen Moodle gerealiseerd kan worden.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees