Werkwijze

Scaffolding

Wat maakt onze werkwijze zo bijzonder? Het kernwoord van onze aanpak is ‘scaffolding’. Welke mate van begeleiding en hulp is nodig om uw doelen voor online leren te bereiken?

De werkwijze van Avetica draait rondom scaffolding, oftewel een proces waarbij de steigers worden afgebroken terwijl het gebouw wordt opgebouwd. Wij leren u de benodigde kennis en vaardigheden en doen geleidelijk stapjes terug, met als doel dat u zelfstandig e-learning kunt ontwerpen en ontwikkelen.

Vergelijk dit met een leerkracht die haar leerlingen rekenen en taal leert, zodat zij later zelfstandig in de maatschappij kunnen leven en werken. Wij willen dus niet eindeloos uw handje vasthouden, maar wij willen dat u zelfstandig gaat lopen in de wereld van online leren.

Avetica aanpak scaffolding

Niveaus van samenwerking

In de samenwerking die wij aangaan  is het van belang om te weten wat we van elkaar verwachten. Zeker bij een implementatie van een leermanagementsysteem of de ontwikkeling van een nieuwe leermodule komen veel zaken kijken waarvoor afstemming nodig is. Door met elkaar vroegtijdig de mate van samenwerking te bespreken worden de wederzijdse verwachtingen duidelijker en kunnen we de implementatie (bege)leiden op een manier die past bij uw organisatie. 

Wij zien drie niveaus van samenwerking:

Avetica aanpak scaffolding - zelf doen

Level 1 - Zelf doen

Bij deze wijze van samenwerken is de rol van Avetica beperkt. Wij zullen de installatie doen van Moodle en eventueel een thema ontwikkelen. We verzorgen een Moodle training maar u gaat zelf aan de slag met de implementatie en de inrichting. U ontwerpt en ontwikkelt zelf de content. Avetica is beschikbaar voor vragen en advies.

Level 2 - Samen doen

Wij trekken samen op bij de implementatie van Moodle. Na de installatie en ontwikkeling van een thema gaan we  samen actief aan de slag met de implementatie en inrichting van de leeromgeving. We bespreken inrichtingskeuzes en samen configureren we Moodle zodat die aansluit bij uw wensen en eisen. Wij trainen u in Moodle en H5P en ontwerpen en ontwikkelen samen de content in Moodle. Onze ervaring leert dat deze wijze van samenwerken het beste resultaat oplevert.

Avetica aanpak scaffolding - samen doen
Avetica aanpak scaffolding - Laten doen

Level 3 - Laten doen

Onze inzet bij deze wijze van samenwerken is groot. 

Wij installeren Moodle en ontwikkelen een thema. Onze Moodle consultants implementeren Moodle en richten de leeromgeving in op basis van uw wensen en eisen. Wij ontwerpen en ontwikkelen desgewenst alle content. U bespreekt met ons de projectvoortgang en stuurt bij waar nodig.

Wij zien de beste resultaten bij een samenwerking op niveau 2. Op deze manier combineren we uw kennis van de doelgroep en content met onze jarenlange expertise op het gebied van Moodle implementaties en digitale didactiek.

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees