Avetica, Moodle Premium Partner

10 jaar bloggen over Moodle

Eerste berichten

Gisteren was het 10 jaar geleden dat ik begon met bloggen over Moodle. De eerste berichten gingen over dat SCORM 1.2 gecertificeerd was in Moodle 1.9.5 en dat leerlingen een ander land konden instellen als ze te laat waren met het inleveren van hun opdracht.

Moodlefacts

Ik was geïnspireerd om te gaan bloggen door de sites Moodlenews.com (is nu LMSPulse) en Medicalfacts. Op 7 juni 2010 ben ik gestart op een aparte site genaamd Moodlefacts.nl. Met deze aparte blog wilde ik zorgen dat er meer kennis gedeeld werd over Moodle. Zo nu en dan heeft iemand anders buiten Avetica geblogd, maar eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht.
Ondertussen hebben we vorig jaar de blog geïntegreerd in onze eigen website.

Ik wil ook mijn collega Peter Jonker bedanken voor zijn jarenlange bijdragen aan deze blog. Zo is hij deze weken bezig met een serie over de vooruitblik op Moodle 3.9 die op 15 juni uitkomt.

Kennis delen over Moodle

Het doel blijft hetzelfde; wij willen kennis blijven delen over dit mooie en krachtige leermanagementsysteem Moodle. En sinds kort bloggen we ook over Moodle Workplace, de grotere broer van Moodle met interessante functionaliteit voor het leren in organisatie. Denk aan multi-tenancy, organisatiestructuur, automatische workflow en programma/certificeringsmanagement.

Wij zijn nog steeds enthousiast over Moodle en dit open source leermanagementsysteem wordt nog steeds beter en mooier. Wij blijven nog wel doorbloggen om onze kennis en enthousiasme te delen.

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?