Ned-Moove maakt doorstart

Voor wie al wat langer mee draait in de Nederlands Moodle community is de Ned-Moove een bekend begrip. Voor degenen die het niets zegt, Ned-Moove staat voor ‘Nederlandstalige Moodle Vereniging’ en is in 2007 opgericht om het gebruik van Moodle is het Nederlandse taalgebied te stimuleren en kennisdeling over het platform te stimuleren.

De vereniging organiseerde altijd een aantal bijeenkomsten per jaar waar gebruikers van Moodle bij elkaar kwamen en kennis over Moodle werd gedeeld. De jaarlijkse Moodlemoot was hét belangrijkste event. De laatste jaren kwamen die activiteiten door verschillende redenen echter minder of niet van de grond. Om die reden was er op 6 maart dan ook een Algemene Ledenvergadering met de vraag of de Ned-Moove wel moest blijven bestaan. Uitkomst van die vergadering is dat de Ned-Moove doorgaat en 3 nieuwe bestuursleden zijn toegetreden en zoals in een nieuwsbrief te lezen valt men ‘met een nieuw elan en een andere richting dan ‘vroeger’ verder gaat.

Het nieuwe bestuur kondigt aan de Ned-Moove te willen professionaliseren en zet daarvoor de komende maanden een aantal acties uit. Eén van die acties is het opnieuw organiseren van een Moodlemoot die gepland staat op 23 oktober waarvan de locatie en tijd nog bekend gemaakt worden. Mensen die een bijdrage willen leveren kunnen zich melden bij de vereniging.

Ook introduceert men zogenaamde Moodle Meet-ups waarvan een eerste op 21 juni gepland staat met als onderwerp ‘Professionalisering van de vereniging’. Deze Moodle Meet-ups zouden elke derde vrijdag van de derde maand moeten plaatsvinden en in de planning staan 20 september en 12 december al opgenomen.

De Ned-Moove is en blijft een vereniging waar de leden een belangrijke bijdrage zullen moeten leveren en niet alleen het bestuur de kar kan en moet trekken. Wij hopen dat het nieuwe bestuur de vereniging inderdaad nieuw leven in kan blazen en wensen haar daar veel succes bij!

Mocht je vragen hebben aan de Ned-Moove of je willen aanmelden voor een bijdrage dan kun je dat vanaf nu doen via onderstaand adres.

Ned-Moove
Heliumweg 10A
3812 RE  Amersfoort
085-8902144
info@ned-moove.nl

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees