Avetica is AVG-accountable

Avetica vindt het vanzelfsprekend en van groot belang dat goed wordt omgegaan met privacygevoelige gegevens. Avetica verwerkt veel (bijzondere) persoonsgegevens en wil hier transparant over zijn naar onze klanten en stakeholders. Ook in 2017 is Avetica intensief bezig geweest met privacy en informatiebeveiliging. Zo heeft Avetica vorig jaar het ISO 27001 certifcaat behaald. Dit is een internationaal erkend certificaat voor informatiebeveiliging. In het najaar van 2017 zijn we begonnen met de implementatie van de AVG. Aan de hand van deze nieuwe wetgeving zijn de doelen aangescherpt en aanvullende maatregelen ondernomen. Ook hebben we in dit kader onze kennis over privacy en security gedeeld in een serie blogs op Moodlefacts.nl.

In de AVG is nieuw dat de directie van een organisatie ‘accountable’ is voor het borgen van gegevensbescherming, privacy en informatiebeveiliging. Avetica wil transparant zijn in hoe zij met privacy omgaat en toegroeit naar een hoog volwassenheidsniveau. In de bijgaande Mededeling van Accountability 2018 legt Avetica verantwoording af aan alle klanten, afgeleide klanten, medewerkers en stakeholders over de naleving van verplichtingen vanuit wetgeving op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Avetica is de eerste Moodle leverancier die op deze wijze verantwoording durft af te leggen. 

Met het Privacy Seal laten organisaties zien welk niveau van gegevensbescherming ketenpartners, (afgeleide) klanten en het maatschappelijk verkeer mogen verwachten. Avetica heeft niveau 2 behaald bij MYOBI (bekijk toelichting alle maturity levels).

Privacy-Seal-maturity-level-icon-02.pngLevel 2: Overzicht en inzicht

Op systematische wijze zijn de verwerkingen van persoonsgegevens in kaart gebracht. Wijzigingen worden adequaat beheerd. Onderzoeken worden gepland en uitgevoerd. De uitkomsten worden gerelateerd aan het overzicht en inzicht in de verwerkingen.

Privacy sealHet Privacy Seal geeft tevens inzicht in de ambities van de organisatie door te tonen binnen welke termijn deze ambities gerealiseerd gaan worden en door te volgen hoe succesvol de organisatie daarin is. 

Door te klikken op het Privacy Seal kan je zien wie de (aspirant) Functionaris Gegevensbescherming binnen Avetica is en waar je naar toe kan met vragen en klachten over gegevensbescherming.

Avetica gaat voor niveau 4 en volgend jaar leggen we hier weer verantwoording over af.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 320 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 320 andere abonnees