Terugblik #mootnl17 Ned-Moove

Deze week vond de Dutch MoodleMoot plaats op het CSG Jan Arentsz in Alkmaar. Altijd weer heel fijn als er een locatie beschikbaar wordt gesteld maar misschien was Alkmaar voor sommige mensen toch minder goed bereikbaar? Het aantal bezoekers lag rond de 100 en stiekem hoop je toch altijd op een wat grotere deelname.

H5P
Na het welkomstwoord van Erik Houweling werd de eerste keynote verzorgd door de oprichter van H5P Svein-Tore Griff With. Een groot gedeelte van het publiek bleek al bekend te zijn met H5P wat ons niet verbaasd gezien de geweldige aanvulling die het voor Moodle is.

Svein gaf een mooie vooruitblik naar nieuwe zaken die er het komend jaar in H5P bij gaan komen. Zo kreeg de Ned-Moove een cadeau voor het 10 jarig bestaan in de vorm van een verbeterd H5P Moodle rapport wat beschikbaar is in de 1.3 versie van de Moodle plugin.

Verder verschijnt er in de loop van 2017 een nieuw content type genaamd ‘Branching Scenario‘. Hierin kunnen alle bestaande content types gebruikt worden in een leerpad. Het inrichten van het leerpad is heel grafisch uitgewerkt en eenvoudig voor ontwikkelaars om te maken. Een eerste test kun je bekijken in een voorbeeld waar je reageert op een leerling en op basis van je antwoord verder gaat.

De Content Hub wordt uitgebreid met de mogelijkheid om jouw gemaakte content met anderen te delen. Daarnaast komt er een Full screen editor en In place editing.

Workshops ronde 1
In de eerste ronde waren er verschillende workshops met diverse onderwerpen. Via Ned-Moove volgen er nog korte verslagjes van de workshops.

 • Moodle en SCORM content vanuit Storyline – Chris Dorna
 • Moodle in het voortgezet onderwijs – Kees Koopman
 • Leren als sociaal gebeuren – Hans Sentjens
 • How to bend Moodle – Griet Samyn & Renaat de Bleu
 • Maak een user tour – Isabelle Langeveld
 • Nieuwe Look & Feel Moodle – Laurien Broekman

KnowHow methode
In de tweede keynote nam Roy van Bussel ons mee in de KnowHow methode die hij ondersteunt met Moodle. Roy liet ons ook zien hoe cursisten met behulp van simulaties kunnen oefenen in het gebruik van complexe machines. Persoonlijk had ik nog wel iets meer willen zien van de Moodle site zelf en hoe e.e.a. daar is opgebouwd.

Workshops ronde 2
In de tweede ronde een vijftal workshops met wederom een divers aanbod.

 • Rapid mobile solution development – Marc Swanenberg
 • Competenties, studieplannen in Moodle – Joost Elshof
 • De plugin Moodle360 feedback – Arnout Vree
 • H5P Video crash course – Svein-Tore Griff With
 • Free Moodle plugin Coupon – Rogier van Dongen

Moodle 3.3 highlights

Persoonlijk mocht ik de moot afsluiten met een presentatie over de highlights van Moodle 3.3. Al met al weer een mooie release met zaken als een nieuw ‘Dashboard’, nieuwe instellingen bij Voltooiing en Opdrachten en standaard integratie met Google, Microsoft en Facebook.

Vanaf volgende week stellen wij onze Moodle 3.3 omgeving open voor het aanmaken van accounts en het aanvragen van een eigen cursus zodat je 3.3 in de praktijk kunt uitproberen.

Uit de afsluitende poll bleek dat de aanwezigen het nieuwe ‘Dashboard’ veruit als favoriet kozen uit de nieuwe features. 60% geeft aan te gaan upgraden naar Moodle 3.3

Ned-Moove
Dank aan het bestuur van de Ned-Moove voor het organiseren van deze Moot en hopelijk tot een volgende bijeenkomst.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees