Avetica, Moodle Premium Partner

Moodle zien op verschillende devices

In mijn blogs praat ik relatief veel over het uiterlijk van je Moodle site. Daar is ‘tie weer: responsiviteit, een groot onderdeel van het voorkomen van je leeromgeving!

Zeker met de release van Moodle 3.2 is de responsiviteit van Moodle flink verbeterd en meer onderwerp van gesprek geworden. We hebben smartphones, tablets en laptops in verschillende dimensies. Dit is vaak lastig om te testen, omdat je niet alle devices altijd tot je beschikking hebt.

Gelukkig hebben we onze tips and tricks achter de hand! Klik met je rechtermuisknop in de webpagina die je wilt bekijken op verschillende devices en vervolgens op ‘Inspecteren’. Bovenin zien we links van ‘Elements’ een icoon staan met 2 schermpjes.

Als je erover hovert met je muis verschijnt de tekst ‘Toggle device toolbar’. Toggle betekent wisselen, dus het wisselen tussen devices.

De volgende device weergaven zijn standaard ingesteld:

  • Galaxy S5
  • Nexus 5X
  • Nexus 6P
  • iPhone 5
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPad
  • iPad Pro

Onderaan dit menu is de optie ‘Edit’ beschikbaar. Hiermee kunnen we de beschikbare devices aanvullen van een iPad mini, Galaxy Note 3 tot de Nokia Lumia. Genoeg keuze dus!

Als je met je muis over de device weergave beweegt zien we een cirkel. Dit visualiseert je vinger die boven het scherm zweeft.

Wanneer zou je dit nu gebruiken in een praktijksituatie? Bijvoorbeeld als je een klacht ontvangt van een klant dat er gedeelten wegvallen in de mobiele weergave of een knop niet zichtbaar is op de iPad. Jouw vraag gaat in de toekomst worden: “en op welk type device bekijkt u de leeromgeving? Dan kijken we mee”. Hoe ideaal is dát!

Neem contact op met ons als je ook een mooie Moodle template wilt die gebaseerd is op het Bootstrap 4 CSS framework.
Ben je geïnteresseerd in (een upgrade) Moodle 3.2 en wil je een dummy cursus op onze testsite? Vraag deze dan aan op moodle32.moodledemo.eu!

Hand-click.svg

Moodlemoot 2024

Heb jij je al ingeschreven voor hét Moodle event van het jaar?