Oproep: Moodle-scholen met elkaar om tafel: wie doet mee?!

  • Moodle blog
  • >
  • Oproep: Moodle-scholen met elkaar om tafel: wie doet mee?!

Kees Koopman, docent natuurkunde bij het Jan Arentsz in Alkmaar en Moodle evangelist bij uitstek, vindt dat scholen veel meer moeten samen werken om ‘mooi onderwijs’ te verzorgen, zoals hij dit zelf schrijft op zijn blog.

Om_tafel_zitten.pngMet technologische vernieuwingen van Wikiwijsleermiddelenplein en VO-content gecombineerd met de uitgebreidere mogelijkheden om domeinen, kerndoelen, eindtermen en individuele leerpaden binnen Moodle 3.1 te realiseren, wil Kees Koopman dat scholen elkaar gaan inspireren en informeren. En dat scholen content gaan delen, want de ELO is ‘de spin in het onderwijsweb’.

Binnen Moodle is het delen van content erg eenvoudig. Je hebt de mogelijkheid om cursussen toegankelijk te maken voor andere scholen, zonder dat de content overgezet hoeft te worden. Hiervoor wordt dan gebruikt gemaakt van het internationale protocol LTI en de ingebouwde LTI-provider binnen Moodle 3.1.
Een cursus Natuurkunde Havo 3 van de ene school kan je dus toegankelijk maken voor een andere school. Deze andere school hoeft niet per se Moodle te gebruiken. Wel moet de elektronische leeromgeving van de andere school LTI ondersteunen (en dan zie je dat de echte innovatieve ELO’s boven komen drijven…)

Dus nogmaals zijn oproep:

Moodle-scholen met elkaar om tafel: wie doet mee?!

Wil je meedoen, reageer dan op zijn blog!

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 520 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 520 andere abonnees