Vooraankondiging Moodle Academy; een MOOC hosting platform

  • Moodle blog
  • >
  • Vooraankondiging Moodle Academy; een MOOC hosting platform

Op de Moodlemoot in Ierland heeft Gavin Henrick, de Moodle community project manager, de plannen onthuld van Moodle HQ om een MOOC hosting platform op te zetten voor organisaties die wel een MOOC willen organiseren, maar geen zorgen willen hebben over de IT-infrastructuur. Een MOOC kenmerkt zich doordat veel deelnemers (soms vele duizenden) in een korte tijd een bepaalde cursus volgen. Zelf een hosting platform neerzetten voor een korte tijd is kostbaar, vandaar de SaaS oplossing van Moodle HQ.

Moodle MOOCZie de video van Gavin Henrick waarin hij vanaf minuut 25 en verder deze plannen toelicht.

Vanaf juni 2016 is de bedoeling dat de Moodle Academy in de lucht is. Om Moodle nog aantrekkelijker te maken voor de deelnemers van MOOC’s, wordt er extra functionaliteit ontwikkeld, zoals:

  • aangepaste profielpagina
  • cursusvoltooiing zichtbaar in de cursuscatalogus / persoonlijke dashboard
  • verschillende landingspages (per organisatie instelbaar)
  • nieuw lay-out van het dashboard voor betere weergave van nieuwe, huidige en voltooide cursussen

Een goed initiatief om Moodle te verbeteren voor het verzorgen van MOOC’s. Twee jaar geleden schreven we hier al dat Moodle als één van de vijf platformen wordt genoemd als het gaat over het organiseren van een MOOC.

Gelukkig heeft ons Moodle cluster ook voldoende capaciteit om zorgenvrij een MOOC te verzorgen. En Avetica kan helpen met het ontwerpen en ontwikkelen van een MOOC, want een goed digitaal didactische verantwoorde cursus, is zeker bij een MOOC erg belangrijk. Want gemiddeld 80% afvallers na de eerste week, moet toch beter kunnen!

young engeneer in datacenter server room

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees