Eerste Ned-Moove webinar over Gamification in Moodle

  • Moodle blog
  • >
  • Eerste Ned-Moove webinar over Gamification in Moodle

De Ned-Moove gaat starten met webinars over verschillende onderwerpen. Met dit nieuwe initiatief wil de Nederlandstalige Moodle Vereniging voor iedereen (dus ook niet-leden) invulling geven aan haar missie om Moodle te promoten in Nederland en België.

Het eerste webinar gaat over gamification in Moodle. In het voorjaar heeft de Rabobank een pilotproject gedraaid bij een leertraject over innoveren en daarbij is ook het open source gamification platform Mambo gekoppeld aan Moodle (deze koppeling is gerealiseerd door Avetica). In het webinar zullen de ervaringen gedeeld worden van deze pilot die ondertussen een vervolg heeft gekregen.

gamification

Het programma van deze webinar ziet er als volgt uit:

  1. Marcel de Leeuwe (hoofddocent) geeft een beeld van de onderwijskundige opbouw van dit leertraject.
  2. Maarten Molenaar van de Rabobank (gamification expert) geeft een toelichting op het gamification design.
  3. Ik mag de huidige integratie van Mambo met Moodle toelichten en welke doorontwikkeling nog op de roadmap staat.
  4. Vragen van deelnemers bespreken en reflectie op de opgedane ervaringen.

Het eerste webinar vindt plaats maandagavond 31 augustus 2015 van 20.00 – 21.00 uur. Deelname aan dit webinar is gratis, echter inschrijven is nodig vanwege het beperkt aantal plaatsen. Via deze link kun je jouw e-mailadres achter laten. Je ontvangt dan later een link per mail naar het webinar. De sessie wordt opgenomen en is na afloop terug te kijken via de Ned-Moove site.

 

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees