Moodle toetsen op papier afnemen?

‘Dit is terug naar af’ dacht ik bij het zien van deze nieuwe Moodle plugin Offline Quiz. Een Moodle toets die je kan printen en die letterlijk met pen of potlood ingevuld moet worden. Maar goed, de plugin is ontwikkeld en wordt ook gebruikt door verschillende Oostenrijkse universiteiten. Het zou kunnen dat de wetgeving in Oostenrijk nog niet zo ver is dat er digitaal examens afgenomen mogen worden.

Hoe ziet het hele proces eruit?

  1. De docent maakt een toets aan zoals gebruikelijk, alleen je hebt minder verschillende vraagtypes tot je beschikking.
  2. De docent creëert de vragenlijst en antwoordformulier in PDF of DOCX formaat.
  3. De docent deelt de vragenlijst en antwoordformulier uit onder zijn studenten en deze maken het examen op papier.
  4. De docent scant de ingevulde antwoordformulier in en upload deze in de offline quiz module. Deze module kijkt automatisch de antwoordformulieren na en geeft een cijfer
  5. De docent heeft de mogelijkheid om de gegeven antwoorden te corrigeren vanwege onduidelijk ingevulde antwoorden of een slechte scan.

Ben benieuwd of deze plugin ook in Nederland veel gebruikt zal worden. Het grote voordeel is in ieder geval dat je al de toetsvragen in één systeem hebt staan en daar kan beheren.

Moodle Offline Quiz

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees