Instructievideo over instellen Ranking voor gebruik bij gamification in Moodle

  • Moodle blog
  • >
  • Instructievideo over instellen Ranking voor gebruik bij gamification in Moodle

Vorig jaar schreven we al over het blok Ranking en nu is dit gamification onderdeel bijgewerkt voor Moodle versies 2.7 en 2.8 en de ontwikkelaar heeft een instructievideo opgenomen hoe je dit blok kan instellen. Het komt erop neer dat je punten toekent aan de activiteiten die meetellen voor de cursusvoltooiing gaat instellen. En het blok houdt de voltooing van deze activiteiten in de gaten en toont de voortgang.

Belangrijk om te weten is dat niet alleen deze punten meetellen, maar ook het cijfer wat je haalt. Als je voor een opdracht twee punten kan halen (wat de docent heeft ingesteld) en je haalt voor die opdracht een 7 als cijfer, dan worden er 9 punten (2+7) geteld.

Let op dat je cursusvoltooiing wel hebt ingeschakeld op site- en cursusniveau.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees