Liveblog: migratie van Moodle sites

De afgelopen jaren is Avetica sterk gegroeid en we zijn continue bezig onze dienstverlening verder te professionaliseren. Een belangrijk onderdeel is de hosting van alle Moodle sites en dit zijn er ondertussen meer dan 400. We hebben een nieuwe hostingprovider gekozen die het ons mogelijk maakt om de juiste kwaliteit te (blijven) leveren. De nieuwe hostingprovider is True en zij zijn gecertificeerd op ISO9001, ISO27001 en NEN7510. Ook zal de nieuwe hostingoplossing meer performance leveren, wat de snelheid ten goede komt.

Dit weekend migreren we (bijna) alle Moodle sites en met vier man sterk proberen we dit zo probleemloos te laten verlopen. Omdat de IP-adressen van alle Moodle sites verandert, zijn alle klanten gevraagd om dit vandaag aan te passen naar het nieuwe IP-adres.

vrijdag 6 februari 18:30 uur

We beginnen met het gezamenlijk eten van pizza’s en daarna een kleine stand-up om de procedures nogmaals door te nemen. Per Moodle site wordt de synchronisatie aangezet om de laatste wijzigingen over te zetten. De afgelopen weken hadden we namelijk al de grootste bulk overgezet. Eén voor één worden de sites in onderhoudmodus en kan de site definitief worden overgezet.

vrijdag 6 februari 20:46 uur

Een moeder van een leerling belt ons op dat haar dochter moet oefenen voor Duits. Helaas heeft de school al het nieuwe IP-adres doorgevoerd in de DNS en zijn wij nog niet aan deze site toegekomen. De synchronisatie van deze site wordt ook gelijk aangezet, zodat de leerling morgen weer kan oefenen.

zaterdag 7 februari 01:07 uur

Alle DNS-configuraties van onze klanten die wij zelf beheren, zijn ook allemaal veranderd. We zijn aardig op stoom gekomen, alleen gaat de vermoeidheid wat toeslaan. We gaan zo stoppen en na het ontbijt gaan we weer verder.

zaterdag 7 februari 18:25 uur

De migratie vordert, al gaat het wat minder snel dan gehoopt. Hier en daar lopen we tegen wat technische uitdagingen aan, maar deze worden allemaal opgelost. Het leuke is ook dat een aantal collega’s langskomt en vooral snoep, hapjes, fruit en (avond)eten komen brengen. Erg collegiaal!!

zondag 8 februari 16:45 uur

Vanmorgen zijn we al vroeg begonnen en hebben we de rest van de Moodle sites gemigreerd naar ons nieuwe cluster. We zijn geen grote uitdagingen meer tegenkomen en aan het einde van de middag konden we computers afsluiten. Morgen zullen we wel een hoger aantal supportvragen verwachten dan normaal, want nog niet iedere klant heeft zijn DNS instellingen veranderd.

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees