Wel of niet zichtbaar in Moodle Mobile

Binnen Moodle kan je bronnen en activiteiten wel of niet zichtbaar laten zijn door middels van voorwaarden en beperkingen. En sinds de laatste Moodle versie kunnen hier ook plugins voor geschreven worden, zodat de set van mogelijkheden alleen maar groter wordt.

Eén van de nieuwe voorwaarden is dat je kan aangeven of een bron of activiteit in Moodle wel of juist niet zichtbaar moet zijn in de Moodle Mobile app. Dit is met name handig omdat de Moodle app nog niet alle activiteiten ondersteunt.

Laat ik een voorbeeld geven ter verduidelijking. Je gebruikt de lesmodule voor een bepaalde instructie en je hebt deze instructie ook beschikbaar als PDF-bestand. De lesmodule kan je (nog) niet gebruiken in de app, dus je stelt in je Moodle de voorwaarden zo in dat de lesmodule niet zichtbaar is in de app en het PDF alleen maar zichtbaar in de app.

Download de plugin Voorwaardelijke toegang Moodle Mobile app.

Zie ook de onderstaande afbeeldingen.

 

Moodle Mobile voorwaarden Moodle  Mobile bekeringen

 

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees