Inhoud Moodle cursus afstemmen op gebruik via app

  • Moodle blog
  • >
  • Inhoud Moodle cursus afstemmen op gebruik via app

Moodle app

De officiëe Moodle app is al een tijd beschikbaar. Echter nog niet alle bronnen en activiteiten die je in een Moodle cursus kunt gebruiken worden door de app ondersteunt. Dat geldt bijvoorbeeld voor het brontype Moodle boek (voorbeeld gebruik boek).

Nu is er een plugin verschenen die het mogelijk maakt om onderdelen van je cursus juist wel of niet te tonen wanneer gebruikers je cursus bekijken via de app. Zo zou je de content in de boek vorm kunnen aanbieden aan reguliere gebruikers en een HTML weergave in een bron ‘pagina’ (ondersteunt door de app) aan gebruikers die op die manier binnen komen.

De plugin is een zogenaamde ‘beschikbaarheidsrestrictie’ en is na installatie beschikbaar in de sectie ‘Beperk toegang’ per onderwerp, bron of activiteit.

Beschikbaar voor app

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 398 andere abonnees