Update Moodle taalpakket

Gisteren een support vraag behandeld waarbij medewerkers de mogelijkheid bleken te hebben om hun eigen score bij toetsvragen aan te passen. In mijn eigen Moodle installatie gebeurde dit niet in de reguliere leerling rol. Op zoek dus naar de verschillen. Bij de klant bleek de rol ‘Medewerker’ een eigen rol te zijn gemaakt op basis van de standaard leerling rol. Die rol had echter een extra vinkje staan bij het recht ‘Testen bekijken’ (mod/quiz:grade). Op zich geen probleem zou je zeggen want een leerling moet toch testen kunnen bekijken? Wanneer ik Moodle echter in het Engels toonde stond er bij dit recht ‘Grade quizzes manually’. Kwestie van een verkeerde vertaling dus! Het uitschakelen van dit recht loste het probleem op.

Testen bekijken

Voor de vertaling direct maar even contact gezocht met Koen Roggemans de man die verantwoordelijk is voor de vertaling van Moodle in het Nederlandse taalgebied. Voorgesteld om de Nederlandse tekst te wijzigen in ‘Handmatig (toets)cijfers aanpassen’. Koen heeft de wijziging direct doorgevoerd en wanneer je het Nederlandse taalpakket vanuit Moodle update komt die wijziging nu direct door! Toch leuk om zo aan het eind van het jaar nog een kleine bijdrage aan Moodle geleverd te hebben! Fijne jaarwisseling!

Gewijzigde taalstring

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 490 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 490 andere abonnees