Cursuswizard en deelnemers toevoegen

Moodle block course wizardHet Moodle plugin Course Wizard is een blok met twee functies. Je kan middels een wizard een nieuwe cursus aanmaken en je kan daarna deelnemers toevoegen. Is dit nu zo bijzonder? Ja, toch wel, want je hebt voor dit blok geen beheerdersrechten nodig. Maar kan iedereen dit dan zomaar doen, dat wordt toch een chaos? Klopt, daarom is ook de functionaliteit ingebouwd dat alleen gebruikers met specificatie rechten dit blok mogen gebruiken.

Aan deze plugin zit nog een bijzonderheid. Je hebt de mogelijkheid om deelnemers buiten Moodle uit te nodigen. In de wizard vul je de e-mailadressen in van de deelnemers die nog geen Moodle account hebben. Na het opslaan maakt de plugin automatisch accounts aan voor die nieuwe deelnemers en krijgen zij een e-mail met de inloggegevens.

Wanneer zou je Course Wizard gebruiken? Er zijn situaties wanneer je de deelnemers niet gelijk beheerdersrechten wil geven. Middels deze plugin hoef je dit ook niet te doen. Daarnaast kan je deze plugin ook inzetten als je wilt bereiken dat deelnemers ook mensen van buitenaf gaan betrekken in de cursus. Vooral bij een cursus die ingericht is als een community zou ik deze plugin overwegen.

Moodle block course wizard_step2

 

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees