Ben jij het trimvlak bij de integratie van e-learning?

  • Moodle blog
  • >
  • Ben jij het trimvlak bij de integratie van e-learning?

Na de (technische) implementatie van e-learning, volgt de integratie. Hoe ga je zorgen dat e-learning echt een geïntegreerd onderdeel van alle opleidingstrajecten? Naast de noodzakelijke kennis van onderwijs en e-learning, merk ik steeds weer dat leiderschap een hele belangrijke factor is bij de integratie van e-learning. Nu hoef je geen manager of directeur te zijn om de leiding te nemen, je kan ook als een trimvlak fungeren.
Wat is een trimvlak?

Een trimvlak op een boot (of een vliegtuig) is een klein roer dat het grote roer aanstuurt dat weer een heel schip op koers houdt.

Door je kennis en inspiratie van e-learning, kan je andere mensen binnen je organisatie aansporen om verantwoordelijkheid te nemen voor de integratie van e-learning door (kleine) experimenten te doen en kennis te delen over de resultaten daarvan. Hiermee wordt de organisatie in de goede richting gestuurd.

Als trimvlak functioneren is niet makkelijk, want het vergt andere vaardigheden dan het schrijven van een implementatieplan en het uitvoeren daarvan. De invloed van een klein trimvlak is behoorlijk groot zijn op de richting waarin de organisatie zich ontwikkelt. Dus bedenk welke invloed jij wilt hebben.

 

Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 447 andere abonnees