Alle open vragen in éénn keer beoordelen

Tim Hunt, lead developer van de Open Universiteit in Groot Brittannië, heeft een add’ on in Moodle ontwikkeld om in éénn keer alle open vragen te beoordelen. Normaal moet je dit doen per vraag, maar met de add’ on van Hunt kan je dit veel makkelijker en sneller doen. Hiervoor heeft hij wel de rapportfunctie in de toetsmodule in Moodle moeten misbruiken, anders was het niet goed te ontwikkelen.

Als jij als docent regelmatig open vragen stelt aan je studenten, dan zul je deze add’on zeker waarderen. Zelf merk ik dat vooral gesloten vragen binnen Moodle ingezet worden omdat deze automatisch nagekeken kunnen worden. Maar met gesloten vragen kan je niet in alle situaties op de juiste manier controleren of je studenten de leerstof goed beheersen. Dan zijn open vragen beter inzetbaar en met de add’on Manual grading by student kan je het nakijken veel efficiënter maken.

vraag beoordelen

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 459 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 459 andere abonnees