Inloggen met je account van Facebook, Google of Twitter

  • Moodle blog
  • >
  • Inloggen met je account van Facebook, Google of Twitter

LenAuth is nieuwe plugin waarmee het mogelijk wordt om met je account van Facebook, Google of Twitter (en nog paar andere) in te loggen in Moodle. Dit is handig, zeker als je je Moodle site ook inzet voor marketingdoeleinden.

Op veel sites zie je dat dit al mogelijk is, en hier en daar zijn er al andere Moodle plugins die iets vergelijkbaars doen. Maar zoveel social media platform in éénn plugin combineren, had ik nog niet gezien.

Deze authenticatie plugin moet je instellen voor de social media sites waar tegen je wilt authenticeren. En je moet nog de code instellen in je template.

LenAuth is beschikbaar vanaf Moodle 2.6.

Moodle authenticatieplugin LenAuth