Najaarsseminar over Moodle inrichting was nuttig #NedMoove

  • Moodle blog
  • >
  • Najaarsseminar over Moodle inrichting was nuttig #NedMoove

Gisteren organiseerde de Ned-Moove haar najaarsseminar bij Bright Alley / Conclusion in Utrecht. Zij hadden de ruimte en andere faciliteiten ter beschikking gesteld en dat is natuurlijk top van hen!

Zo’n 40 deelnemers zagen hoe Isabelle Langeveld en Marion de Groot een korte inleiding gaven op het thema. Aan de hand van de metafoor van verschillende keuken probeerden zij de link te leggen naar de inrichting van Moodle. Bij een aantal ‘keukens’ lukte dit, maar niet overal werd die link verteld.

Najaarsseminar Ned-Moove over Moodle inrichting
Najaarsseminar Ned-Moove over Moodle inrichting

Er waren 8 casussen ingediend op het forum en 5 hebben we er kunnen behandelen. Elke casus wordt kort toegelicht en de deelnemers konden vragen stellen ter verduidelijking. Daarna werd in kleine groepjes de casus besproken en feedback en adviezen geformuleerd. Na vijf minuten kreeg de inbrenger deze feedback en adviezen te horen.

De volgende zaken vielen mij op:

  • In zulke bijeenkomsten blijft het verschil in kennis van Moodle altijd lastig (echte Moodle experts, bedankt voor jullie geduld)
  • De feedback en adviezen gingen over meer dan de inrichting van Moodle (mensen geven graag feedback op wat hen bezighoudt…)
  • Er werden tegenstrijdige adviezen gegeven (bv. klein beginnen met Moodle en dan uitbouwen of gelijk groots neerzetten)
  • Casussen uit het onderwijs en het bedrijfsleven zijn een wereld van verschil (maar wel leuk om dit van elkaar te weten)

Met deze nieuwe opzet van de Ned-Moove om de Moodle praktijk van alledag centraal te zetten en kennis te delen over de inrichting van Moodle, verandert de Nederlandstalige Moodle Vereniging veel meer naar een community. Uit de vele casussen en de manier waarop men elkaar hielp was goed te zien dat deze opzet aansloeg bij de deelnemers.

De feedback, tips en adviezen zijn genoteerd in het ‘Forum Casus Moodle inrichting’. Na registeren (of inloggen) is dit forum bereikbaar voor iedereen.

Blijf op de hoogte

Vul je e-mailadres in en lees als eerste onze blogs over Moodle.

Voeg je bij 487 andere abonnees
Hand click
Nieuws en tips over Moodle

Ontvang van elke blog die wij schrijven een notificatie op je e-mailadres, zodat je goed op de hoogte blijft over Moodle.
Afmelden is altijd mogelijk.

Voeg je bij 487 andere abonnees